nxtstp? / Artikler & Viden / Hvad er Særlig Sensitivitet?

Hvad er Særlig Sensitivitet?

Forståelse for særlig sensitivitet breder sig mere og mere, verden over og en af forløberne for at udbrede viden herom, er bl.a. forsker og psykolog Elaine N. Aron.

Hos nxtstp.dk har vi valgt at inkludere en sensitivitetstest i en del af vores forløb, specielt vores stress- & balanceforløb. Dette fordi at ca. 20% af verdens befolkning er sensitive, og en stor del er faktisk ikke bevidste herom, hvilket kan give store udfordringer i hverdagen.

Ved at give denne test får vi nemt og enkelt belyst om der skal tages højde for/sættes fokus sensitivitet, som kan være en hovedfaktor til stress.

Hos nxtstp.dk er det at være mindfull en forståelse for helheden, det er bl.a. derfor sensitivitetstesten indgår som et fokusområde. Måske er du ikke selv sensitiv, men det at have viden om sensitivitet, kan være en stor fordel som chef eller leder, til at møde nogle af sine ansatte/kollegaer på en anden måde, hvis disse kunne virke til at være særlig sensitive.
 
  • Særlig sensitivitet er ikke en sygdom/diagnose, men et medfødt træk.
  • Særlig sensitivitet er arveligt, så er du sensitiv, er en af dine forældre det også, og har du børn er en eller flere af dem det med stor sandsynlighed også.
  • Ca. hver 5. person er særlig sensitiv.
  • Som særlig sensitiv er dit nervesystem og din sanse-evne, finere udviklet, end hos ikke særlig sensitive. Du opfanger derfor nemmere ting omkring dig, og kan nemt blive overstimuleret, stresset, presset, hvis ikke du er bevidst om din sensitivitet.
  • Procentsatsen er ca 50/50 på mænd og kvinder.
  • 30% af særlig sensitive er udadvendte/den mødende type, mens hele 70% er indadvendte/den iagttagende type.
nxtstp.dk | SPARRING - COACHING - UDVIKLING - TRÆNING - FOREDRAG