nxtstp? / Artikler & Viden / Rabatter og Kundeloyalitet

Rabatter og Kundeloyalitet

Rabatter pr. automatik er helt sort - og skader både din bundlinie, kundeloyalitet og brand value!

Hvad sker der når vi giver rabatter?
Bliver dine kunder mere loyale?
Bliver dit brand mere værd?
- Svaret må være nej til begge dele, ikke?
 
En kunde eller potentiel kunde bliver ikke tilfreds og loyal ved at du giver 15% eller 25% - hvorfor? fordi det er en “standard” rabat - det er ren automatik, så det får ikke kunden til at føle sig speciel.
 
Nej hvis en rabat skal give mening, så skal den være udregnet til den enkelte kunde, eller i hvertfald syne som så, så fx en rabat på 11,8% vil oftest kunne give meget mere værdi for en kunde - rent psykisk - end en rabat på 20%.
 
Men forskellen er jo ikke står - nej det er muligt, men vidste du, at du skal sælge 400X så meget, hvis du fx har en dækningsgrad på 25%, og giver 20% i rabat…
 
Det er da alligevel en smule ikke? - Omvendt sætter du rabatten ned med bare 5 procent, så skal du sælge 20X mindre for at have den samme bundlinie… Det er vel værd at tage med.
 
Kombinerer vi det med hvilken vare vi synes er lækrest og mest ekslusivt, den med gule mærker og 20% udsalgsskilte - eller den der står med en skarp listepris … ja svaret har du vist selv.
 
Ønsker du eller dine sælgere træning i hvordan vi sikrer at opretholde vores brandvalue gennem prisen, samt at få de rette priser og de rette rabatsatser forhandlet hjem - både til gavn for dig, din bundlinie og din kunde - så tag fat i os, for en uforpligtende snak ... uanset om det er skal være coaching, salgsoptimering eller fx salgskurser.
nxtstp.dk | SPARRING - COACHING - UDVIKLING - TRÆNING - FOREDRAG