nxtstp? / Artikler & Viden / Kundeanalyser

Kundeanalyser

Ved du hvordan dine kunder tænker? Bruger du din viden optimalt?

Kundeanalyser er et simpelt redskab til at skaffe viden omkring hvordan dine kunder tænker, hvordan de opfatter jer, og hvad der "tænder" dem. Har du styr på denne viden, så er du godt på vej til at kunne sikre langt større salg, bedre loyalitet og større tilfredshed hos dine kunder… og samtidig en viden der kan bruges i målrettet at tiltrække nye kunder.

Hvornår giver en kundeanalyse værdi?
Det vigtige er, at du i første omgang finder ud af hvorfor du vil lave en analyse, hvad er det du vil måle - og hvorfor? Vil du bruge viden til produktudvikling, prisfastsættelse, kundeservice, markedsudvikling eller?

En kundeanalyse kan fx give indsigter om følgende:
• Kundernes tilfredshed og loyalitet overfor dig som leverandør og samarbejdspartner
• Hvad kunderne vægter mest og mindst i samarbejdet
• Konkret viden om kundernes vurdering af produktsortimentet
• Deres opfattelse af dit kundeserviceniveau
• Segmentering af dine kunder, således du langt mere målrettet og omkostningsbesparende kan køre stærkere markedsføring og salgsarbejde.

Hvad får jeg ud af en kundeanalyse?

Vi har lavet en top5 over mulige fordele…
1. Den hjælper jer til at nedbringe kundefrafald og til at udnytte muligheden for at sælge mere til eksisterende kunder (f.eks. ved at afdække om der er ”huller” i jeres produktportefølje eller kundernes viden om denne)
2. Den identificerer de parametre, som er afgørende for jeres kunders tilfredshed
3. I finder ud af, hvad der har størst betydning for jeres kunder, så I kan bruge jeres ressourcer rigtigt og få en mere målrettet salgsindsats
4. Konkret input i forhold til jeres styrker og svagheder
5. Indsatsområder, hvor kundernes tilfredshed kan øges, så eventuelle indsatsområder kan prioriteres efter betydning for kunderne

Kundeanalysen giver jer værdifulde kundeindsiger, så I kan træffe vigtige beslutninger på baggrund af konkret viden i stedet for fornemmelser. Herudover viser I jeres kunder, at I gerne vil lytte til dem.

Interesseret?
Er du interesseret i at høre mere, så tag kontakt til os, og vi finder sammen ud af hvilken type analyse der passer bedst til netop din forretning og dine behov.
nxtstp.dk | SPARRING - COACHING - UDVIKLING - TRÆNING - FOREDRAG