nxtstp? / Artikler & Viden / Venlighed giver bedre bundlinje

Venlighed giver bedre bundlinje

Find de positive vibes frem i medarbejdertrivslen og i virksomheden. Det kan betale sig, viser ny forskning. Du får det nemlig igen i sidste ende i indtjeningen.

De gammeldags måder med kæft, trit og retning, er ikke vejen frem. Det er ikke dem, der giver effektivitet og sorte tal på bundlinjen.

Forskning har nemlig vist at, ved brug at mere positiv psykologi og venlighed hinanden imellem, jo mere energi vil ens medarbejdere yde, og ligge i arbejdet.

Det er betydelig mere produktivt med positiv psykologi, frem for at lægge pres på medarbejderne og stresse dem da dette over længere perioder, fører til sygemeldinger. Ikke mindst påvirker det medarbejdernes engagement, loyalitet og så koster det et firma penge med en sygemelding pga. stress.

Tips:
Ledelsen kan påvirke medarbejderne og miljøet på arbejdet i en vigtig og rigtig retning. Er chefen i stand til at gå forrest og hjælpe til, udvise empati, opbygger dette loyalitet og påvirker medarbejdernes velbefindende.
Gode relationer imellem kollegaerne giver også bedre resultater, indlæring og mindre sygdom. Fremfor alt skal man altid være åben, såvel overfor problemer som alt andet. At man føler man kan tale åbent med ens chef, giver nemlig bedre engagement, loyalitet og dermed præstationer.

Kilde
nxtstp.dk | SPARRING - COACHING - UDVIKLING - TRÆNING - FOREDRAG