nxtstp? / Artikler & Viden / Gode råd til god rekruttering

Gode råd til god rekruttering

Gode råd til rekruttering findes der rigtig meget af. Vi har samlet det vi mener er det vigtigste når du skal have rekrutteret din næste nøglemedarbejder.
 
Husk inden du går igang, at har du ikke selv den fornødne erfaring eller de fornødne ressourcer, så find dig en partner indenfor rekruttering til assistere dig med processen. Enten helt eller delvist.
 
En forkert rekruttering er meget dyrere end man regner med... For det første er der selvfølgelig det åbentlyse tab ved spildt annoncering, tests, interviews, screenings samt den tid det har taget at køre hele processen, udformning af stillingsbeskrivelse, materiale m.v. Men der er også tabet pga. "forbrugt" tid på træning og oplæring, omrokering af opgaver og processer, evt. overtid/underbemanding, manglende salg/produktion... og så hele tabet ved at der er givet viden og info videre om virksomheden, produkter, arbejdsgange m.v. Så ja en rekruttering er dyrt, meget dyrt, når det går galt.
 
Men her til de gode råd/steps til god rekruttering:
 
Den rigtige beskrivelse
Det er ikke alene vigtigt at få beskevet stillingen godt, det er også vigtigt at du får beskrevet hvilken kultur der hersker på arbejdspladsen, idet dette match er ret vigtigt. Det kan også være en fordel at finde frem til hvilken persontype der skal bruges i teamet. Det er sjældent en god idé at have et team af "ens personer", idet det oftest ikke bringer udvikling med sig, og samtidig kan det være svært at udnytte stærke og svage sider i de tilfælde. Samtidig skal du huske, at den rette kandidat med høj sandsynlighed ikke matcher din beskrivelse 100%, så du skal være klar til at justere på brikkerne i teamet bagefter, således at det nye team og den nye ansatte udgør en stærk enhed.
 
Find kandidaten hvor denne er
Du kan ikke forvente at de rette kandidater finder dit opslag, du bliver nød til at finde kandidaten. Det er sjældent de "typiske" kanaler og jobdatabaser man finder den rette medarbejder. Derfor er det vigtigt at du promoverer stillingen de steder hvor en potentiel kandidat kunne være. Det hvad enten det er sociale fora, netværk, sociale medier osv.
 
Underskriften er ikke målstregen
Det er vigtigt at man hurtigt får "lukket aftalen" med en underskrift, inden kandidaten begynder at undersøge markedet endnu mere. Få forsejlet aftalen og kom videre. Underskriften er dog langt fra målstregen. For prøvetiden der nu er forud er en "fælde" for mange. Under prøvetiden er det vigtigt at du finder en neutral part, der kan holde samtaler med nærmeste leder og med den ansatte - hver for sig, for at sikre sig at alle små usagte ønsker og uheldigheder kommer op til overfladen, således der kan "tunes" ind fra begge sider, så samarbejdet kommer til at vare ... også efter prøvetiden.
 
Lad være med at "oversælg" virksomheden og jobbet
Det eneste du risikerer at få ud af det, er kandidater der smutter så snart duften i bageriet vender tilbage til den rette lugt.
 
 
 
nxtstp.dk | SPARRING - COACHING - UDVIKLING - TRÆNING - FOREDRAG