Om overvægt / Behandlingstilbud
Bliv medlem

Behandlingstilbud

Overvægtsbehandling i Danmark er en broget samling af mange forskellige tilbud. Der findes ikke én standardbehandling for overvægt.

Da overvægtig er en kompleks tilstand og overvægtige har mange forskellige behov, er det derfor vigtigt at vælge det rette tilbud som passer til de behov som man har. Der kan være mange overvejelser, inden du finder det rigtige tilbud. Det kan f.eks. være;

  • Hvis overvægten skyldes madmisbrug er det vigtigt at det er en del af behandlingen
  • Har du brug for motivation og hjælp til at komme igang er det vigtigt at de rådgivere som vil hjælpe er uddannet til dette
  • Overvej om du har lyst til at være en del af en gruppe eller vil klare det alene
  • Om du vil bruge nettet og anden IT-støtte undervejs
  • Om du har brug for mere viden specifikt om mad eller bevægele, så skal du finde et tilbud som dækker det
  • Hvor mange penge du vil bruge og hvornår du er tilfreds med dine resultater

Adipositasforeningen har den holdning at de behandlinger, som tilbydes bør og skal have vist resultater der kan dokumenteres. Desuden at de metoder som anvendes inddrager både fysiske, psykiske og sociale elementer. Dette er desværre ikke altid gældende for de omtalte behandlinger, men det kan være at det kommer!

På de efterfølgende sider kan du finde flere informationer om forskellige behandlingstilbud til børn og voksne.

Vi er klar over der findes en underskov af mange andre alternative tilbud til overvægtige, som godt kan hjælpe den enkelte overvægtige godt på vej - men disse har vi ikke taget med, da dokumentationen ofte mangler.

Eksisterende tilbud
Nedenfor er angivet en række landsdækkende tilbud på gruppe såvel som på individ niveau. Fælles for de fleste af disse tilbud er at de sjældent er kvalitetssikret eller evalueret – men det betyder ikke at de ikke kan virke overfor den enkelte overvægtige. Der findes et antal større eller mindre konsulentvirksomheder der tilbyder vægttabskurser. Disse er ikke medtaget i denne oversigt, da de sjældent er landsdækkende og/eller ofte fokusere ensidigt f.eks. kun på mad og motion og/eller psykologiske problemstillinger.

AdiCare er Adipositasforeningens "eget" behandlingstilbud. Her underviser psykolog Christina Lynge, næstformand i Adipositasforeningen, personlig træner Per Nielsen, bestyrelsesmedlem, læge Kamilla Riis Madsen, tilknyttet Adipositasforeningens frivillignetværk og diætist Cathrine Ilsør, Slagelse.

Læs mere her.

Sundhedsspykologerne. Adipositasforeningen samarbejder med Sundhedspsykologerne i hovedstaden. Her kan du finde gode ambulante behandlingstilbud på www.sundhedspsykologerne.dk

 

De Danske Vægtkonsulenter Links pil
Har afdelinger i 103 byer i Danmark. Tilbyder endvidere også særlige mærkede produkter i detailhandlen (DVV) og virksomhedsordninger.

Weight Watchers Links pil
Har møder i 104 byer i Danmark. Tilbyder brevkursus og virksomhedsordninger.

Livsstilsklubberne – Dansk Firma Idrætsforbund Links pil
Har klubber 17 steder i landet. Tilbyder desuden virksomhedsklubber.

Højskoler der tilbyder kortere/længerevarende forløb
Familiehøjskolen Skærgaarden Links pil
Ubberup Højskole Links pil
KursusCenter Struer Links pil
Livsstilshøjskolen Gudum Links pil
Nordfyns Folkehøjskole Links pil

Adipositasforeningen | Ringgade 115, 7600 Struer  | Tlf.: 28 404 304 | info@adipositasforeningen.dk