Om overvægt / Forebygggelse
Bliv medlem

Forebygggelse

Når man taler om overvægt kan der ofte være forvirring om hvornår der er tale om forebyggelse og hvornår man taler om behandling.

Overvægt er en tilstand som ofte bygges op over lang tid og langt de fleste overvægtige har også været overvægtige som børn eller har haft overvægtige forældre.

Adipositasforeningen betragter alle tiltag der er med til at forebygge at børn, unge og voksne udvikler sygdomme på grund af deres overvægt som forebyggelse. Det kan f.eks. være sunde måltider i daginstitutioner, skoler og på arbejdspladsen. Struktuelle tiltag som skolefrugt, fuldkorn i fastfood , bedre cykel- og gangruter samt 1 times motion for alle børn og unge på skoler og ungdomsuddannelser.

Er der tale om at overvægten medvirker til at man f.eks. har forhøjet blodtryk, kolesterol eller forhøjet blodsukker er der tale om behandling. Denne behandling er desværre idag - også nødvendig selv overfor børn og unge. Her bør tilbydes en tværfaglige indsats med fokus på familien og trivsel.


Apipositasforeningen mener

En effektiv mulighed for at forebygge overvægt er at holde fast i reklameforbud for usunde fødevarer målrettet børn. Og at det vil være prisværdigt at fødevareindustrien og detailhandlen havde en mere aktiv rolle i forhold til at holde fast i mindre portionsstørrelser, poser og flasker.

Adipositasforeningen | Ringgade 115, 7600 Struer  | Tlf.: 28 404 304 | info@adipositasforeningen.dk