Om overvægt / Behandlingstilbud / Tilbud til voksne
Bliv medlem

Tilbud til voksne

Medicinsk behandling
Der findes i dag 3 receptpligtige medicinske præparater til vægttab. De kræver en medfølgende omlægning af kost- og motionsvaner mv. Medicinen udskrives til overvægtige med BMI mere end 30 hvis man har BMI mere end 27 og en følgesygdom f.eks. diabetes. Det er den praktiserende læge som kan udskrive medicinen. Derudover findes et produkt i håndkøb, som også kræver en omlægning af mad- og motionsvaner. 

Fedmekirurgiske indgreb
I dag opereres der med indgreb på både offentlige og private hospitaler. I 2010 blev ca. 4000 danskere fedmeopereret. Det er vigtigt at fastslå at operationen ikke er ukompliceret. Undersøgelser viser også at 16-57% af de som opereres lider af spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder), som ikke behandles.

Find flere informationer om sygehuse mv., og læs mere fra patientvinklen her Links pil

Psykoterapeutisk behandling
Adipositas Center Limfjorden ApS tilbyder en helhedsorienteret behandling hvor hovedvægten lægges på psykoterapeutisk behandling, dels som gruppeterapi dels som individuelle psykologsamtaler, kombineret med diætetisk behandling og en fysiorisk indsats. Behandlingen udføres af psykologer, klinisk diætist, kok og fysioterapeut. Hele behandlingsforløbet varer 2 år og indledes med nogle ugers ophold på adipositascentret efterfulgt af behandling via internettet samt et antal opfølgningsweekends.

Find flere informationer om Adipositas Center Limfjorden her Links pil

Foreningen af Kliniske diætister
De kliniske diætister har en specialuddannelse omkring kost og vægt. Se mere her Links pil

Vægtstoprådgivere
Uddannelesen til vægtstoprådgiver er en overbygning på andre korte- og mellemlange uddannelser. Der findes ialt 120 vægtstoprådgiver fordelt over hele landet. Find din lokale rådgiver og se om du kan blive omfattet af deres tilbud. Klik her Links pil

Offentligt behandlingsted
Livsstilscentret i Brædstrup har erfaringer med kortere forløb, dog kræves henvisning til behandling her. Du kan læse mere her Links pil

Private behandlingsteder
Kildehøj er et specialhospital for spiseforstyrrelser - herunder også madmisbrug. Læs mere her Links pil

 

Adipositasforeningen | Ringgade 115, 7600 Struer  | Tlf.: 28 404 304 | info@adipositasforeningen.dk