Medlemmer / Tirpitz / DK's største ravmuseum
 
Rav–Havets Guld
Danmark har fået sig et nyt ravmuseum! På alle planer er dette et flot, gennemført og moderne museum - ét er arkitekturen, men i lige så høj grad er udstillingerne nytænkende og appellerende til alle aldre. Fokusset har bl.a. ligget på at frigøre sig fra teksttunge montre og via oplæsninger, animationer og videoer bringe beskueren helt tæt på de udstillede objekter og de store fortællingerne, som ligger gemt i udstillingen. Via en simpel “fjernbetjening” scanner gæsterne en markering ved hver montre, og den tekst, som ville have været der, bliver læst op. Hvis du let bliver forstyrret, eller hvis du let får ondt i armen, så kan det være en ide at medbringe egne høretelefoner.
 
Ravudstillingen er noget helt særligt. I udstillingen omgives man af modeller af ravskovens træer og ved at kigge ind i stammerne, vil man opdage små verdener, hvor forskellige aspekter af ravets historie fortælles. I dette rum er der også tre store domer, som skal forestille tre store stykker rav. Man kan træde ind i den enkelte dome og opleve forskellige tematiserede udstillinger og fortællinger om ravets historie. 
 
© Anders Leth Damgaard
 
I den første dome kan du forsvinde ind i en verden, længe før mennesket og alle de skabninger vi kender i dag - for næsten 45 millioner år siden - hvor ravet var harpiks, og med egne øjne kan man studere den verden, som harpiksen indkapslede på sin vej ned af træet. Det er en fascinerende oplevelse at kigge ind i den verden, som gemmer på viden om en tid, som ingen menneske har oplevet. I den store dome gemmer der sig et skatkammer med rav fra alle tider. Fra de ældste stenalderamuletter til de nyeste mesterværker i rav. Kom helt tæt på nogle af de allerflotteste ravfund, der er gjort i Danmark. I den sidste dome fortælles historier om folk fra alle tiders jagt efter ravet på den jyske vestkyst, og rundt om i 'træerne' kan man både se, studere og røre ved ravet.
 
 
 
Find det kun på klubbens side!
Anders Leth Damgaard, formanden for Den Danske Ravklub, har haft til opgave for Varde Museum/Tirpitz at lave billederne til udstillingen af Ravskoven. Ved at klikke på nedenstående billede, vil du få et unikt indblik i Tirpitz-samlingen og se billeder af stykkerne, som aldrig før er blevet vist.
 
 
 
 
 
Åbningstider
01/09/2017 - 30/06/2018
Mandag-Søndag 10:00-17:00
 
Pris
Voksen
125.00 DKK
Børn under 18 år
Gratis
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.