Rav / Den videnskabelige vinkel / Insekter i rav - Stereo billeder
3D Stereo billeder af insekter i rav
Mon ikke de fleste husker barndommens enkeltbilled - stereogrammer.
Kulørte sider i en bog, som ikke lignede noget som helst, men når man så havde siddet og stirret sig "vindøjet" på det i kortere eller længere tid forvandlede billedet sig langsomt til et motiv. Billederne her på min side er nogenlunde det samme.

Der findes forskellige teknikker til at se det, men den metode som jeg syntes virker bedst og nemmest er blot, at fokusere på begge billeder samtidig, måske variere afstanden lidt frem og tilbage mellem øjne og skærm, pludselig ser man ikke to billeder, men tre - prøv så at fokusere på det midterste, og lidt efter lidt vil man kunne se billedet med en vis dybdeskarphed.
 
Det du nu ser er nogenlunde det samme billede, som man ser af en ting, set gennem et stereomikroskop. Måske er det lettere at få øjnene "vredet" efter det, hvis man printer billederne ud på et stykke papir, da man så nemmere kan variere afstanden mellem øjne og billede.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.