Rav / Opbevaring og behandling / Opbevaringen af inklusioner
Et bud på en opbevaring af inklusioner

Hvis du samler på inklusioner i rav, så vil din samling udvide sig hurtigt, og det er derfor nødvendigt at have et system fra starten. Hvis du ikke har et system, så kan det resulterer i en masse problemer og risiko for at miste vigtige data om de enkle stykker.
Jeg opbevarer alle mine stykker sorteret efter type og i et videnskabeligt taksonomisk system, f.eks. en kasse til Coleoptera, en kasse til Diptera osv. Hver kasse indholder en masse små stykker papir, som indikerer hvor de forskellige familier er placeret, f.eks. Cantaridae, Carabidae, Cerambycidae osv.
Ravet står mellem disse stykker "familie-papir". Hvert stykke rav er i en mini-grip pose (poser med "lynlås"). Disse poser er med til at beskytte ravet mod luftens oxygen.
Hvert stykke er blevet tildelt to unikke numre - først og fremmest et placerings nummer som fortæller hvor i samlingen stykket er, og et unikt nummer til de stykker som også er blevet taksonomisk registreret i et katalog. Alle får et placerings nummer, men da stykkerne kan ændre plads i samlingen, så er det afgørende at stykkerne også har et unikt nummer som for altid vil identificerer stykket. Det kunne f.eks. se ud som følgende:
 
      

Placerings nummer: ALD.Ba.Can3 - Anders Leth Damgaard, kasse med Baltisk rav, i alfabetisk orden: Cantharidae, styk nummer 3. Eller et plaserings nummer som i den burmesiske samling: ALD.Bu25 - Anders Leth Damgaard, kasse med Burmesisk rav, styk nummer 25. Et unikt nummer kunne se ud som følgende: ALDC0274 - de starter fra 0 og hvert nye styk får, uanset hvilken type rav, bare det næste nummer i rækken. 
 
For at få et overblik over samlingen, og for at kunne tilføje data til de enkle stykker, så som: hvilken mine, taksonomiske informationer, pris, sælger osv., har jeg lavet et katelog i Exel. Her er en PDF udgave af mit katelog over mine biller:
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.