Medlemmer / Søren Johanson / Ravsnedkeren

Ravsnedkeren

Bag navnet Ravsnedkeren står ravnørd og kunsthåndværker Søren Johanson. Jeg er født og opvokset ved hav og skov på Djursland i Bønnerup Strand. Er nu bosiddende i Ørum på Djursland. Havet og skoven har siden barnsben været pirrende for min fantasi og kreativitet. Det, der som barn inspirerede til leg og børnetegning, er siden blevet til såvel inspiration samt materiale for mit kunsthåndværk. 
 
For nogle år tilbage opstod en stor fascination af rav. I skarp kontrast til de langvarige udviklingsprocesser ravet gennemgår fra harpiks til rav og træet gennemgår fra frø til gren, stamme og krone, opstod min tilknytning til rav på et øjeblik. Det var en åbenbaring i det sekund, jeg samlede det første stykke rav op, som havets bølger elegant serverede foran mine fødder. Ravets smukke skinnende kulør, dets bløde form, dets lethed, der gav en følelse af at ravet svævede i min hånd, samt en lille sagte fornemmelse af at ravet slog små gnister knyttede mig på et øjeblik til rav. Ravelskere vil sige, at det var denne dag, den smukke ravheks første gang dansede for mig.
Det rav jeg benytter i mine smykker, har jeg selv fundet ved de danske kyster. For mig er der en personlig historie forbundet med hvert stykke rav, stort som lille, som jeg har samlet op. Det være sig fortællinger om smukke solopgange, blide bølgekluk og fuglesang fra Kattegats kyster til fortællinger om skummende bølger og susende vinde ved det kraftfulde Vesterhav.
Fing mig på facebook
eller se flere af mine
kreationer på min hjemmeside
 
 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.