KARENBROSTROM

Moussaka

 

6 pers.

 

2 store auberginer

2 dl. Jomfru olien olie

1 stort løg, finthakket

3 spsk. Bredbladet persille, hakket

2 fed hvidløg, presset

500 g. hakket oksekød

1 tsk. Kanel

1 spsk. Oregano

1 laurbærblad

2 ds. flåede Tomater

500 g. kartofler, skrællede

 

 

 

bechamel saucen:

 

125 g. smør

125 g. hvedemel

1 liter mælk

lidt muskatnød

salt og peber

 

Skær hatten af auberginerne og skær dem igennem på den lange led, i ca. en halv centimeters tykkelse. Nu er der nogen der drysser salt på for at få bitterstofferne væk, men det behøver man altså ikke.

 

Opvarm 3 spsk. Olie i en stor pande med høje kanter. Sauter løg, persille og hvidløg indtil det er mørt, men ikke brunt. Tilsæt det hakkede oksekød til det er gennemstegt. Kom kanel, oregano og laurbærbladet i sammen med salt og peber. Rør godt rundt. Kom de to dåser flåede tomater i, og lad det simre uden låg i ca. 30 minutter mens du rører i det nu og da.

 

Imens skræller du kartoflerne og skærer dem i skiver på samme tykkelse som auberginen. Kog dem i 5 minutter i let saltet vand, og dræn dem i en sigte. Steg auberginerne i olie til de er gyldne og gennemstegte. De bliver bløde og klare i kødet.

 

Opvarm ovnen til 175 grader. Brug et stort ildfast fad med høje kanter. Kom auberginerne i et lag i bunden. Herefter kommer du kartoffelskiverne i et lag. Derefter et lag af kødsaucen. Pres lidt med en ske. Kom endnu et lag af auberginer, herpå kartofler og kød igen, til du ikke har mere. Du skal dog afslutte med et lag kød. Der skal dog stadigvæk være plads til bechamelsaucen på toppen!

 

Bechamelsaucen laves ved at smelte smørret og herpå røre melet ud i det. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du rører konstant. Her kommer man på arbejde, for mælken skal tilsættes lidt efter lidt, og man skal røre og røre og røre. Fortsæt til du har en tyk hvid sauce. Smag til med salt, peber og muskatnød.

 

Kom bechamelsaucen på toppen af mousakkaen og bag den i ovnen i 1 time. Toppen skal være gylden.

 

Lad den køle lidt af og server den i firkantede stykker.

Karen Broström