KARENBROSTROM

Caesarsalat

 

Næsten efter alle kunstens regler. I USA hvor Caesar salad stammer fra, bliver den mikset ved kundens bord, så man kan se at det går rigtig for sig.

3 fed hvidløg

1,5 dl. god jomfru oliven olie

2 skiver hvidt brød skåret i små tern

2 romaine -salathoveder

0,5 tsk. salt

Saften fra 1 citron

0,5 tsk. Worcestershiresovs

2 æg, kogt i 30. sekunder! Ikke længere! Ellers brug 1 bægre past. æggeblomme.

Ca. 50 g. friskrevet parmesan i flager

6 ansjosfiletter i skiver

Opvarm ovnen til 200 grader. Pres et fed hvidløg i halvdelen af olien., smør/vend brødterningerne i hvidløgsolien, og bag dem i ovnen til de er gyldne på alle sider. Fjern de yderste blade på salathovederne, og vask og tør de resterende blade. Skal det være helt efter bogen, skal man bruge en træskål til en Caesar salad. Men har du ikke en sådan, kan en almindelig skål også bruges! Kom ansjosfileter, olie, salt, worchestershiresovs og de 2 fed pressede hvidløg ned i skålen, pisk det godt sammen. Tag æggeblommerne ud af deres skaller og kom dem ned til dressingen i skålen, pisk igen. Riv romaine salaten i stykker ned i skålen, bland den godt, så dressingen dækker alle blade. Drys med parmesanflager og server.

Caesar salat på en anden måde.

Man kan også hoppe over hvor gæret er lavest!

1 romainesalathoved

3 håndfulde friske spæde spinatblade

2 håndfulde croutoner, økologiske

1 håndfuld pinjekerner

2 kyllingebryster, stegt eller grillet, skåret i tern

Caesar dressing (fås i blandt andet i Irma og i Søstrene Greene)

Parmesan i flager

Skyld salat og spinat og riv det i grove stykker, kom pinjekerne, croutoner og kylling på. Høvl parmesan over og server den med Caesar dressing ved siden af. Det er også godt. Prøv også at komme grillede kyllingestykker i salaten, eller bare spis den som tilbehør til en god bøf.

 
Karen Broström