KARENBROSTROM

Stegte Hornfisk

Pandestegt hornfisk med kartofler og persillesovs + lidt til smørrebrød

4 pers.

600-700 g hornfiskefilet – få fiskemanden til at fileterer dem, det vil han gerne. Fiskemanden i Helsingør Fiskehus er en flink mand. Selv om benene er grønne og lette at se, er en hornfisk et mareridt at fileterer for en der ikke lige har håndlaget. Jeg vil hellere falde på cykel end at filetere en hornfisk!

1½ dl. rugmel blandet med 1 tsk. salt og ½ tsk. frisk kværnet peber.

Skrab skindet fri fra skæl og skyl fisken i koldt vand. Tjek om der sidder små ben tilbage i fileten, og fjern dem. De er nemme at se da de er grønne. Del fileterne på midten, og vend dem i rugmel, blandet med salt og peber. Sæt en pande over og kom en god klat smør på. Lad det bruse af. Steg hornfisken ca. 1½ minut på hver side, det er nok.

Omkring 1kg Kartofler skrælles og koges møre i let saltet vand.

Se Persillesovs under afsnitett SOVS

De stegte hornfisk der ikke blev spist til aftensmad, bliver til:

Stegt hornfisk i eddike.

De hornfisk man ikke fik spist til aftensmad, kommes i en lage bestående af:

0,5 l. eddike

200 g sukker

15 hele peberkorn

1 nip salt

1 rødløg skåret i ringe.

Kom eddike, sukker, salt og peberkorn i en gryde. Bring det i kog, og sluk med det samme igen. Lad eddiken køle af. Kom de stegte hornfisk i et fad med høje kanter og hæld den afkølede eddike over. Kom løgringe på og dæk til. Lad det trække i lagen i minimum 4 timer, og gerne natten over. Spises på et stykke rugbrød, med lidt af løgene på. Det er rigtig forårsmad!

 
Karen Broström