KARENBROSTROM

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade sovs. Mmmm. Har du en Food processor hakker du det selv, ellers plejer fiskemanden at være en rar mand. Jeg køber aldrig færdighakket fiskefars for du ved ikke hvad der er i og hvor gammelt det er! Jeg vil selv bestemme hvad jeg putter i munden!

Det er ikke så vanskeligt som det lyder, og børnene elsker det. Du kan sagtens undvære nogle af tingene hvis du fx ikke bryder dig om capers. Her er til 2 voksne og to børn og så skulle der også være et par til madpakken.

400-500 g. fiskefilet uden ben, jeg bruger torsk, lys eller mørk sej. Nogen gang skifter jeg 200 g af fisken ud med laks.

150 g rejer.

1 tsk. salt

2 tsk. capers

2 æg.

2 spsk. rasp

0,5 bundt purløg

0,5 bundt dild

2,5 dl. mælk eller fløde

Fisken køres til fars i en foodprocessor, har man ikke en sådan, hakker du den grundigt på spækbrættet. Tilsæt æggene et af gangen, mens maskinen kører. Stop maskinen og tilsæt resten af ingredienserne, undtagen rejserne. Kør mens du langsomt hælder mælken eller fløden i. Hak rejserne groft, her bruger jeg et spækbræt, og rør dem i fiskefarsen med en ske! Form fiskefrikadellerne med en ske dyppet i vand og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande.

Hjemmelavet remouladesovs.

Jeg servere hjemmelavet remouladesovs til de frække fiskefrikadeller.

2 dl. cremefraiche

0,5 bundt hakket dild

0,5 bundt hakket purløg

3 spsk. finthakkede capers

7-8 fintkhakkede cornichoner

3 finthakkede syltede agurker (drueauguker)
1 spsk. carry

1 tsk. citronsaft

Salt og peber

evt. et par spsk. picadilly, finthakket, hvis jeg har det i huset, og det sker kun 1 ud af 10 gange, så den kan sagtens undværes.

Alt finthakkes og blandes med cremefraichen. Det smager ikke som traditionel remoulade på tube, men den er god.

 
Karen Broström