Avlshopper / Belesta Bomlund
 BELESTA BOMLUND - 1.KL. RECERVE CHAMPION
 
 
Beskrivelse:
Belesta er kåret i 2006 i 1. klasse med 45 point, Reserve champion. Belesta er derfor den højest kårede skimmelhoppe i danmark på nuværende tidspunkt. Derudover er hun en rigtig dejlig avlshoppe samt brugspony. 
 
I 2011 har hun bestået avlsforeningens materialprøve med rød roset og karaktererne 9-8-8 og 8-8-9 og -9-9-9, hvilket understreger meget godt hendes værd som brugspony. 
 
Indtil videre har hun kun et kåret afkom. Det er datteren, Bella af Hola som er kåret i 2.A med 40 point. Derudover har hun et lovende afkom, Skovgaards Billinto som bl.a. har opnået 2x reserve champion.
 
Afstamning: 
Belesta er efter den velkendte hingst Gillinto of Drakelaw som er far til rigtigt mange afkom i Danmark, heraf flere 1. klasses dyr. Han er ud af den meget stærke Drakelaw stamme, som i særdeleshed har præget avlen af skimler i Danmark. Gillinto er primært ud af Wells afstamning. I den tid Gillinto har virket i Danmark har han bidraget med ialt 90 registrerede afkom.
 
Belesta's mor er Bernadine Bomlund, som har bidraget med flere gode afkom gennem tiden. Af eksembel herpå kan nævnes samlingen bestående af 4 afkom efter Bernadine(alle var helsøskende til Belesta) som vi fremstillede i år. Samlingen opnåede begge gange 24 point, samt sølv ved landsskuet.
 
Mormor'en er den hollandske hoppe Bernadne v.d Beverkoog som er kåret i 1 klasse. Hun er linjeavlet på Supreme of marswood i 3 & 4 led. Supreme blev solgt til Holland i 1951. Supreme er efter hoppen Jessamine of Marswood, som også er mor til mange velkendte hingste på Marswood. Her kan bl.a. nævnes hingstene Suberb, Supremacy, Superior og Supervision. 
 
Belesta har i alt 6 helsøskene hvoraf de 5 er kåret  med henholdsvis to i 2.A og tre i 1.kl. De resterende to er endnu ikke kåret. Den mest bemærkelses værdige af hendes søskene er hingsten, Bento bomlund 1kl. Han er bl.a. far til Catja af Hola og Martha af hola, begge 1.klasse. Selv har han vundet skuets bedste hingst hele tre gange i år. Som om det ikke var nok er Bento endvidere kåret i Norge med 1. præmie, og DAGENS BEDSTE HINGST ved Hingstekåringen i Starum 2014. 
 
Bento Bomlund - 1. Klasse i DK, 1 Præmie i Norge samt Dagens bedste hingst 2014
Helbror til Belesta Bomlund.

 
 
 

Resultater:

 
Kåret i 1. Klasse med 45 p (9-9-9-9-9) nr. 1 af 11 medium reserve champion.
 
Udtryksfuld pony af særdeles god type. Kønt hoved og godt øje. Godt hårlag. særdeles velbygget med god brystdybde. God overlinie, dog lidt lavtansat hale. Lemmerne passende føre og særdeles velproportionerede. Passende underlår og længde på underarm. Bevægelsen særdeles god og lige i skridt med frie skuldre. En anelse stiv bagtil. Særdeles god, lige og energisk bevægelse i trav. Særdeles god skulder- og haseaktion.
 
Lovely pony with excelent type. Nice head and eye. Good hair and excelent confirmation with good breast deapth. Good topline, but a little low employed tale. Excelent limbs. Movement in a walk is excelent  with free shoulders. A little bit stiff behind. Movement in trot is excelent with good aktion.
 
Føl og plagskue i Hurup 2015 ( Showklasse ) - Fløj, 1 af 3 med 24 p og vinder af dagens bedste showhoppe
 
Hoppe af særdeles god type, med et kønt hoved. Gode harmoniske rammer med en god muskulatur i bagpart. Lememrne er passende føre. Bevægelsen i skridt er god og taktfast. Bevægelsen i trav er god og jordvindende. 
 
Aulum Dyrskue 2013 - Fløj, 1 af 3 med 24 p og bedste shetlandshoppe
 
Lemvig dyrskue 2010 - 24 p
 
Udtryksfuld pony af særdeles god type med et kønt hoved, og god skulder. God manke, særdeles god overlinie og god bagpart. Lemmerne er særdeles gode. Bevægelsen i skridt er lidt kort. Traven er særdeles god.
 
Landsskuet 2010 - 23 p nr. 5 af 13
 
Aulum Dyrskue 2010 - 21 p nr. 5 af 5
 
Pony af god type, men ikke i udstillingsform. Tynd hals, men kønt hoved. Muskelfattig bygning. Lemmerne er passende føre. Bevægelsen i skridt er tilfredsstillende, men snæver for. Traven er god og jordvindende. Er på dagen ikke i udstillingsform.
 
Skive Farmshow 2011 - 23 p nr. 4 af 4 - Deltog i samling
 
Pony af særdeles god type, med god dybde og bredde. Udtryksfuld hoved med en god skulder og manke.Lemmerne er passende føre og tørre. God skridtbevægelse, dog kort og trippende. God travbevægelse, men savner haseaktion. 
 
Samling: 24 p + ærespræmie + skuets bedste samling på tværs af racerne. 
 
En samling af særdeles god type, med stor ensartethed. Samlingen er særdeles flot fremvist. 
 
Landsskuet 2011 - 23 p nr. 5 af 11 - Deltog i samling
 
Beskrivelse følger snarest!!!
 
Samling: 24 point + ærespræmie + 2. bedste samling på tværs af racerne med sølv. 
 
Mountain and Moorland show 2011 - 45 p nr. 1 af 7, deltager i Bedst i racen.
 
Pony af særdeles god type. Bredt hoved med godt øje. God hårdpagt. Velproportioneret bygning, med god kropslængde. God dybde. Særdeles velbygget. Lemmerne er passende føre og velstillede. Gode hove. Særdeles aktiv og fri bevægele med god fremdrift og afskub. Det samme i trav. Dog vist i rigelig kondition. 
 
9-9-9-9-9
 
Gl. Estrup 2016 - Nr. 2 af 9 med 23 point og ærespræmie. 
 
Dejlig velbevaret hoppe, af særdeles god type, og vist i den helt korrekte showkondition. God dybde og bredde, med et kønt og udtryksfuldt hoved. 
Lidt lang i midterstykket. Lemmerne er passende føre. Bevægelsen i skridt er anspændt på dagen. Bevægelsen i trav er let og taktfast, men mere undergreb kunne ønskes. 
 
Flot klargjort. 
 
Farmfestival i Hurup 2016 - Nr. 5 af 8 med 22 point. 
 
Hoppe af almindelig type, men med en god dybde og bredde. Kønt og udtryksfuld hoved. Lidt lang i ryggen. Lemmerner er passende føre, med god ledmarkering. 
Bevægelsen i skridt er kort og snæver for. Bevægelsen i trav er fremgribende, samt let og lige. 
Info om Belesta Bomlund
 
Stambogsnr. S 3105
Født d. 24/05-2000
Opdrætter: Søren Chr. Henriksen, 7870 Roslev
Farve: Skimmel
Stg: 93 cm
Pibemål: 14
Afkom:
Skovgaard's Bentley,
Skovgaard's Beyonce, 
Skovgaard's Bon Jovi,
Skovgaard's Billinto,
Skovgaard's Bacardi,
Bella af Hola,
Bertha af Hola,
Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com