Kørsel / Vores køreponyer
Hesten i fokus 2013
 
I lørdags deltog vi i Hesten i fokus 2013, hvor vi kørte toppekørselsstævne, med vores hoppe Belesta Bomlund. Vi var 13 kuske fra Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK, samt VKS og MKS. Banen var ret svær da der var mange porte som hvor indkøringen var bagfra, og banen var ret kringlet. 

Så er vi igang. Her er det Martin der kører og Kathrine er groom.
Så fik Kathrine overtaget tømmerne og kører i bedste stil gennem porten.
Belesta er altid parat når der skal fart over feltet. Hun er en fantastisk kørepony.
 
Men det var en sjov og underholdende dag, med ganske fine resultater og præmier. 
 
Kathrine kørte første gennemkørsel med 6 strafpoint og på tiden 2 minutter og 35 sekunder. 2. gennemkørsel blev også til 6 strafpoint på tiden 2 minutter og 26 sekunder. Altså hentede hun 10 sekunder på 2. gennemkørsel hvilket rakte til en 4. plads.

Martin kørte 1. gennemkørsel fejlfri og på tiden 2 minutter og 25 sekunder. 2. gennemkørsel gik knap så godt, hvilket gav 6 strafpoint, dog på en bedre tid en 1. gennemkørsel var på tiden 2 minutter og 20 sekunder, hvilket resulterede i en  3. plads. 

Alt i alt er vi godt tilfredse med dagens resultat, og glæder os allerede til næste år. 
 
Vi takker for de fine præmier og rosetter vi modtog på dagen, samt alle øvrige kuske for et godt og hyggeligt stævne. 
 
 
TRÆNING AF ODESSA I LANGE LINER

Vi er begyndt at træne Odessa i lange liner, som et led i hendes  kåringstræning til årets hoppekåring. Det går rigtigt godt med hende og hun er en sand fornøjelse at arbejde med. Hun er tilkørt af de tidligere ejere i Tyskland, men vi vil gerne lære hende at kende helt fra bunden. Det er planen at vi rigtig skal til at køre med hende hen over sommeren, og forhåbentligt skal vi også starte et par toppestævner med hende til  efteråret - noget vi glæder os rigtig meget til at komme igang med. 


Undervisning i toppekørsel 
 
Igår var vi til undervisning i toppekørsel. En god og hyggelig dag, arrangeret af Lokalområde Vestjylland. Underviser var Kurt Pedersen fra MKS som kom og gav råd og delte ud af hans store erfaring i toppekørsel. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik lidt teori og råd om at køre toppekørsel, derefter var der banegennemgang hvor der kunne stilles spørgsmål undervejs, og tilsidst var der så praktisk træning hvor man kunne komme ud og prøve de ting af som vi lige havde lært. Vi deltog med vores vallak Knud, som enspænder. Desværre blev det ikke til mange billeder fra dagen, da jeg(Martin) stod for en del af arrangementet.
 
 
  
Opvisning ved Sevel rideklub
 
Igår(1 oktober) var vi på besøg hos Sevel rideklub i forbindelse med deres 30 års jubilærum. Vi var blevet spurgt om vi kunne tænke os at komme og give lidt opvisning i keglekørsel. Det ville vi selfølgelig gerne, ikke mindst fordi at det er kathrines tidligere rideklub, så vi ville gerne bakke op om dette arrangement. Vi kørte med Belesta. Vi startede med at fortælle lidt om keglekørsel, hvordan man gør og hvordan det foregår. Derefter gav vi opvisning sammen med et andet tospand. Vi havde en god og hyggelig dag.
 
Samtidigt var det også godt for Belesta at prøve, da hun aldrig har været kørt i ridehal før. Naturligvis lod hun sig ikke påvirke af dette, men det var aligevel godt at prøve inden det gælder materialprøven. 
 
Kathrine og Jens kører rund i ridehallen, mens jeg fortæller om at køre keglekørsel. 
Så har vi påbegyndt opvisningen, og er i gang med en af de første gennemkørsler. 
Fuld fart frem gennem banen!            Vi takker af for denne gang, med trætte heste.
 
Træning til Topcup for shetlandsponyer
 
Jeg fik lige fanget et par enkelte billeder idag af dagens træning, men det er dog ikke nemt når man kun er alene afted. Idag var det Belesta Bomlund som fik æren af at blive trænet. Dagen stod på konditions/udholdenheds træning . Dvs. Skridt & trav træning langs landevejene også en masse træning i bakket terrræn. 
 
               
 
Topcup for shetlandsponyer 2011
 
Vi var i lørdags d. 3/9 til Topcup stævne for shetlandspnyer i Skive. Det blev arrangeret i forbindelse med Hesten i fokus på Skive travbane. Vi havde fået lov til at låne den store udendørs springbane, så omgivelserne kunne ikke være bedre til formålet. Resultaterne gik ikke helt som håber, men alt i alt en rigtig god og hyggelig dag. Vi endte på en 4 & 5 plads i 1.spands klassen. Vi ønsker tillykke til de øvrige kuske med deres resultater. En stor tak skal også lyde til Kurt Pedersen, Tvis som var kommet for at være dommer.
 
 
Kathrine er kommet godt fra start - ponyen er Belesta Bomlund.
 
 
Der var fart over feltet i toppene - dog gik det desværre også galt for en enkelt kusk, der endte med en væltet vogn og et par løbske ponyer. Der skete heldigvis ingen skade på personer eller ponyer..
 

Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com