Anna Rasmussen med sit 2-spand sorte shetlandsponyer.
 
Thomas petersen ved VM 2011 - Marathon.            Et shetlandspony spand med stor harmoni.
 
En shetlænder er kendetegnet ved at være en meget stærk og robust pony i forhold til dens størrelse, med et roligt og venligt sind. Faktisk er en shetlænder verdens stærkeste hest set i forhold til størrelse. I sin tid blev shetlandsponyen avlet til at være en lille robust hest, som var meget stærk. Det gjorde den fordi at man manglede en hest som kunne gå rundt nede under jorden i kulminerne og trække store vogne med kul op på land. Idag bruger mange deres ponyer til konkurrence og hyggekørsel.

Shetlænderens sind og størrelse gør den særdeles velegnet til kørsel, da det er en pony som alle kan håndtere. Vi har selv fra vi var børn kørt meget med shetlandsponyer, og det har udviklet sig igennem tiden. At køre med shetlandsponyer er rigtigt hyggeligt, og mulighederne er mange hvad angår kørsel med shetlændere. En shetlænder kan bruges til at køre marathon, dressur, kegler, ponytrav eller hyggelige søndagstur ud i det blå.
 
 
Skovgaard's Knud til ponytrav

Flere køreselskaber tilbyder arrangementer for enhver smag, og står tilrådighed for nye ''kuske'' med gode råd. Avlsforeningen for shetlandsponyer i Danmark, arrangere r også forskellige stævner, ponytrav og skovture hvor det ene og alene er shetlandsponyer man kører imod. 

Vi håber og tror at mange vil kunne få glæde af denne fantastiske sport, og ikke mindst må kunne få nogle ligeså gode oplevelser som vi selv har haft af køresport. Vi er langt fra professionelle indenfor kørsel, men vi har fået så mange gode oplevelser, og ikke mindst fået øjenene op for shetlænderens ideal som kørehest. Kan vi være til hjælp for nye interesserede shetlandspony kuske, er man velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon. 
 
Broget 2-spand i marathon forhindring.                   Thomas petersen efter endt dressur
 
Kørsel med shetlandsponyer - det er sagen! 
 
Vi har lavet denne side fordi vi ønsker at sætte mere fokus på shetlandsponyens fantastiske brugsegenskaber, og for at vise hvilken fantastisk kørepony en shetlandspony er.
 
Vi ønsker selv at avle gode køreponyer, med god bevægelse og et godt eksteriør, men i særdeleshed også at fremme brugen af en shetlandsponyer som kørepony, hvad enten man er til skovture eller konkurence kørsel.
Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com