Nyheder / Året der gik 2011

ÅRET DER GIK 2011

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR.


På gensyn i 2012....  

___________________________________________________________

Endnu et år et snart gået på held. Man sidder næsten altid ved denne tid og undrer sig over at året er fløjet afsted så hurtigt. Heldigvis har vi mange ting at glæde os over. Vi har i det snart forgangne år deltaget på rigtigt mange skuer rundt omkring i landet, været på mange stutteribesøg, samt tilbragt mange dejlige timer med andre avlere. For vores vedkommende startede året med føl og plagskuet i Skive. Her deltog vi med vores 1 års hingst, Skovgårds Billinto som blev fløj i sit hold med 41 point, og senere nr. 5 i BIS. Derudover fremviste Kathrine og jeg nogle ponyer for Stutteri Bådsgård som alle opnåede flotte placeringer. Alt i alt er flot og velarrangeret skue med et stort antal præmier.


Skovgårds Billinto, 1 af 4 med 41 p og nr. 5 i BIS. 

Ved årets hingstekåring i Fredericia blev der fremstillet en flot kollektion af hingste. Jeg havde æren af at fremvise årets OVERALL CHAMPION 2011, Sandfords Galaxy, som er ejet af Gustav Larsen, Stutteri Hola. Galaxy blev fløj i 5 års og ældre holder og opnåede en kåring i 1.kl med 44 point. Det var en stor oplevelse at få lov at fremvise denne hingst. Endnu engang tillykke til Stutteri Hola. 


Sandfords Galaxy, 1.kl. 44 point, OVERALL CHAMPION samt bedste danskavlet hingst 2011.. 

I starten af Juni måned deltog vi ved Lokalområde Vestjyllands shetlænderstævne. Vi stillede op i to dressurklasser for vogn, hvor vi vandt henholdsvis sølv og guldmedalje. En hyggelig dag, med alt fra ridning til springning og agility. 


Kathrine i fin stil med ponyen Knud. 

Vi fremviste i år en skimmel samling til farnshowet i Skive, og Landskuet i Herning. Samlingen var et samarbejde medllem Stutteri Bådsgård, Maria busk i Viborg, Stutteri Tøttrup samt os. Samlingen bestod af 4 helsøskende, nemlig Tøttrups Bernadine, Belesta Bomlund, Benedikte Bomlund og hingsten Bento Bomlund. Det var en sjov oplevelse, at se 4 helsøskende fremvist i en samling, og ikke mindst når man selv er ejer af den ene. Samlingen opnåede 2x24 point, Skuets bedste samling + 2. bedste samling på landskuet. Derudover opnåede vores hoppe Belesta Bomlund, 23 point, 5 ud af 11 i goldhoppeholdet på dette års Landskue. 


En smuk samling, som virkelig var en fornøjelse at arbejde med og fremvise! 

Næste programpunkt var årets hoppekåring i Randers. Det var som altid en spændende weekend. Jeg havde ved dette års hoppekåring fået æren af at hjælpe Stutteri Vihrsgården med at fremvise deres smukke samling, efter stamhoppen Muri af Nørvang. Samlingen bestod af Muri af nørvang, Vihrsgårdens Maclady, Vihrsgårdens Muri og Vihrsgårdens Mac Prinsess. Alle hopper i samlingen er kåret i 1. kl. og samlignen opnåede 24 point, 1. grad. Det er første gang i dansk historie at det er sket. Det var en stor oplevelse og ære at få lov til at være en del af fremvisningsteamet bag denne flotte samling. Vi vil gerne ønske familien Vihrs endnu engang et kæmpe tillykke med resultater.


En helt igennem fantastisk samling! 

Vi har også for første gang deltaget ved et M&M show. Denne gang var vi i Haderslev. Vi deltog med vores 1 års hingst, samt hoppen Belesta Bomlund. Først i ringen var det Billintos tur. Han blev fløj i sit hold med 40 point, og senere på dagen blev han reserve champion i juniorchampionatet, samt reserve bedst i racen. Næstefter var det Kathrine og Belesta som skulle i ringen. Belesta var perfekt på dagen, og imponerede dommeren, så hun blev fløj med hele 45 point. Alt i alt en helt fantastisk dag, med resultater man kun turde håbe på. Vi vil helt sikkert gentage denne succes til næste år, og deltage ved disse M&M shows. 


Dagens flotte præmiedyr. Man kan ikke andet end at være godt tilfreds med disse resultater. 

Vi har i løbet af året deltaget i flere kørestævner som ''topcup for shetlandsponyer'' samt givet opvisning på vores lokale rideskole osv. Vi nyder denne form for sport, og synes at shetlænderen er en fantastisk dejlig og stabil kørepony. 


Også ved dette års materialrprøve var vi repræsenteret. Vi deltog med vores hoppe Belesta som aflagde køreprøve. Det gik som vi havde håbet, og vi fik den eftertragtede røde roset, og bestod med gennemsnit på 8,3 8,3 og 9. Et resultat vi er glade for da vi vægter vores ponyers brugsegenskaber. 


Belesta er en super dejlig kørepony, og fik aflagt en tilfredstillende prøve, med rød roset. 

Vi har i slutningen af dette år, erhvervet os en dejlig ny standart avlshoppe fra Tyskland. En hoppe vi glæder os til at følge fremover. Planen er at hun skal med til et par shows næste år, samt stilles til den danske hoppekåring 2012. Se mere om hende på hendes egen side. Avlshopper - Abildores Odessa. 


Abildores Odessa, henholdsvis i Tyskland & Danmark. Hun har den flotte blommeskimlede farve. 

Sidst men ikke mindst har vi været på mange gode og spændende stutteri besøg, rundt i det meste af landet. Vi har været på stutteribesøg hos, Stutteri Skårup, Stutteri Vihrsgården, Stutteri Hjortholm, Aarupgård shetlandsponyer, Stutteri Nørvang, Stutteri Bådsgård, Stutteri Abildore, Stutteri Stjernen, Stutteri Bakkehave. Sidst vi var afsted var her i slutningen af November hvor vi var en weekend på Sjælland og se ponyer. En rigtig god tur, hvor vi så mange spændende og gode ponyer, samt deres dejlige ejere. Vi vil gerne takke jer alle sammen for at i ville åbne dørene for os. Tak for jeres gæstfrihed og god forplejning. I er til ehverv tid velkommen her, selvom bedriften ikke er så stor.


Uddrag af billeder fra Stutteri turen på Sjælland - Se mere under Galleri. 

Til slut vil vi gerne takke jer alle sammen for et fantastisk dejligt år. Tak for alle de oplevelser vi har delt med hinanden. Tak for mange hyggelige og sjove timer rundt omkring - det er en del af det der gør det fedt at have shetlandsponyer. Med ønsket om at 2012 må blive et ligeså godt år, vil vi gerne takke jer for alt i det gamle.

Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com