STALD SKOVGAARD
 
 
'' Der var engang to børn som blev introduceret til hesteverden, gennem deres far. 2 rare shetlandsponyer af ukendt herkomst, blev indkøbt og eventyret var her startet med hestevogsture, rideture og cirkustricks.
 
Unghingsten Yber af Hola, blev købt hos Stutteri Hola i Viborg, og vi blev lokket ind i en verden med avl og udstilling. I 2008 deltog vi for første gang til hingstekåring i Fredericia, og Yber blev godkendt i 1. KL. med 42 point.
 
Denne succes gav blod på tanden - og har været grobund for hvad eventyret har bragt med sig til den dag idag. De første 15 år er allerede gået med shetlandsponyer, og vi glæder os til 15 år mere''
 
Stald Skovgaard er et lille shetlandsstutteri med fokus på avl af Medium og standart shetlandsponyer, primært i farverne skimmel og sort.
 
Vi tilstræber os at avle ponyer med et klassisk racetype, kombineret med elegance og kønspræg, der tydeligt fortæller hvilket køn der er vi har med at gøre. Vi ønskes dertil gerne at de har et smukt ponyudtryk og en god hårpagt, da vi synes at det er en vigtig faktor, til at understrege kønstræget.
 
Vi tilstræber at bevægelsen skal være i top, herunder at de har en lige og korrekt shetlandsbevægelse. Vi ønsker at lægge vores fokus på at ponyen, ikke kun har en god bevægelse, men at den også er fremgribende og aktiv med en god haseaktion. Det er noget vi arbejder målrettet frem imod.
 
Stutteriet består idag af 4 avlshopper, foruden ungdyr og unghingste. Forhåbentligt har vores ene 3 årige hingst, en fremtid som avlshingst, hvis han opnår kåring næste år.
 
 
 
 
Vores vision er at avle få, men kvalitetsbetonede afkom, hvor afstamningen bag ponyen, gerne skulle afspejle det individ vi ser.
 
Vores mål er at avle skimlede shetlandsponyer, der kan ''begå sig blandt de sorte standart'' . Kort sagt ønskes vi at man skal kunne tage den skimlede pony og farve sort, og at den så stadigvæk villle kunne gå i toppen blandt de sorte kvalitetshopper.
 
Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com