Avlshopper / Corlinda van den Hartoghoeve
Corlinda van den Hartoghoeve - 1. Præmie 
 
 
Beskrivelse
 
Corlinda faldt vi for på en Hollandsk auktion i slutningen af November måned 2014. Tiden var knap, idet at det kun var to dage før auktionen vi bestemte os for at ville byde på Corlinda, så vi måtte alliere os med Wilfred, Stutteri Liebas i Holland om at købe denne hoppe. 
 
Auktions ledelsen beskrev hende således;
One of the most beautifull mares in auction is this 5 year old Corlinda van de Hartoghoeve, already good for 3 1st premiums. She has the preferent champion stallion Nelantinus van de Grote Woerd as father. The motherline is purely Amstelhof bred.
 
For os er denne hoppe helt igennem unik. Så det var meget glædeligt da vi efter auktionen fik afvide hun var vores, til trods for mange høje bud fra øvrige købere. Vi har længe været på kig efter en sort kvalitetshoppe, så da denne hoppe med en helt unik afstamning blev til salg - ja så var valget ikke svært at træffe. Corlinda har allerede fået 3 x 1. præmie i Holland i hendes relative korte liv. Hun er 5 år, og bedækket med den hollandske legende Shadow v. Droika. En spændende kombination for os, idet at vi allerede inddrager Shadow via Bart, v.d. Reutersweide, som er far til vores kommende føl næste år.  
 
Corlinda har i vores øjne en fantastisk type, med hendes smukke lille hoved, massere af hår og klassiske carisma. 
 
Corlinda som 4 års
 
Afstamning
 
Corlinda er ud af en helt eminemt moderlinje. Hun er renavlet ''Amstelhof'' blod, da Corlinda går direkte tilbage til Sweetheart of Marswood.  Af denne hoppe udspringer Orchidee van Spuitjesdom, som blev stamhoppe for det anerkendte Stal Amstelhof i Holland. 
 
Sweetheart of Marswood
 
Sweetheart er bl.a. mor til hingste som Excellent v.d. Uitweg og Gelder van Zuylichen. Gelder har lavet hingsten Lucky Waterbrom som er ejet af danske Stutteri Hesseldal, som også ejer Rose v.d. Amstelhof. Rose er ligeledes ud af Sweetheart. 
 
Vi har ladet os fortælle at Orchidee van Spuitjesdom sammen med Rosson of Transy udgjorde, hvad man i Holland betegner som ''The Golden Couple'' pga. deres helt unikke avl sammen. Denne kombination har bl.a. bidraget med Fleur v.d. Amstelhof, som igen er mor til den meget smukke svenske hingst, Almnäs Mahogny. 
 
Orchidee er selv 1. præmie og Kroon Super Preferent pga sine resultater i avlen. Hun har foruden mange smukke avlshopper, også vist sit værd som hingstemor, da hun har avlet velkendte hingste som Zeger v.d. Amstelhof & Sinjeur v.d. Amstelhof. 
 
Moderlinjen indeholder desuden mange velkendte superhingste. Alle 1. præmie og fædre til mange dejlige ponyer. Her kan nævnes Oliver v.d. Amstelhof, Friso v.d. Heuvelshof, Asterix v. Dorpzicht og Surprice v. Dorpzicht. Friso er bl.a. mor til dansk ejede Alinia v.d. Zandhoeve, som står hos Aarupgaard Shetlandsponyer. En hoppe som i vores øjne er helt utrolig smuk. 
 
 Oliver v.d. Amstelhof
Nelantines v.d. Groote Woerd 
Afkom efter Nelantines - Bonita v.d. Lindervelde
 
 
 
Far til Corlinda er den Hollandske Nelantines v.d. Groote Woerd som har det højeste avlsindeks i Holland. Nelantines har avlet helt fantastisk i vores øjne. Han har selv flere gange 1. præmie i Holland,
 
Blandt hans afkom er favoritter som Born to Love v. Stal Wilcas, og Young Love v. Stal Wilcas. Young Love er bl.a. mor til svenske Kilskogens Lancöme som flere gange er belønnet med 10 på typen. 
 
Born to Love v. Stal Wilcas
Foto: Stutteri Kilskogen
 
Young Love v. Stal wilcas og hendes datter, Kilskogens Lancome
Foto. Stutteri Kilskogen
 
Vi kunne fortsætte lang tid endnu, men samlet må vi sige at Corlinda har meget godt blod at byde ind med, til vores avl. 
 
 
 
Resultater
 
3 x 1. præmie i Holland
Info om Corlinda v.d. Hartoghoeve

Kåring: 1 præmie, NL 
Opdrætter: Stal Hartoghoeve
Importeret: September 2014
Farve: Sort
Stg: 98 cm
Afkom:
Martin & Kathrine Skov | Vindelevgård 99, 7830 Vinderup  | Tlf.: 30806264 | martinskov8@hotmail.com