MidtVest Cup 1 – 2016 – Holstebro SvømmeClub

11-10-2016
Svømmesæsonen er i fuld gang, og lørdag d. 8. oktober deltog Holstebro SvømmeClub i MidtVest Cup 1, der blev afholdt i Struer Svømmehal. Fra Holstebro deltog 29 svømmere fra klubben Speed-, C- og T-hold.

MidtVest Cup er et stævne for klubberne i Region Midtjylland, og til stævnet var der deltagelse af
svømmere fra klubberne i lokalområdet – bl.a. Thisted, Herning, Durup og Struer.
Stævnet var første mulighed for at svømme ”Skills-løb”, der til dette stævne var 25m Fly-ben på ryggen og 50m Crawl-ben med plade. Her viste svømmerne fra Holstebro utrolig skarpe, og de hurtigste tider (både for piger og drenge) var sat af svømmere fra Holstebro. De hurtigste piger i 25m Fly-ben på ryggen var Henriette Klogborg og Cecilie Christiansen, for drengene var det Julius Henriksen og Mathias Lindberg Laursen – alle 4 fra Holstebro. I 50m Crawl-Ben med plade var Emma Fjordside Jensen og Anders Nedergaard Jensen de hurtigste ”Ben-svømmere” og vandt begge en sikker guld-medalje.

I sommers kom Gustav K. Keldsen til Holstebro SvømmeClub, og weekendens MidtVest Cup var dermed Gustavs første stævne for Holstebro. Det blev til en bronze-medalje i 25m fly-ben på ryggen for årgang 2004-2005, og derudover store personlige rekorder i alle løb.

Til stævnet lykkedes det for yderligere to svømmere fra Holstebro at kvalificere sig til de danske årgangsmesterskaber på kortbane i februar måned. Det var Maja Fjordside Jensen, der gik 39,26 i 50m ryg, hvilket var kravtid med 0,23 sekund. Rigtig flot resultat af Maja, der dermed skal med til sit første danske mesterskab!

Derudover kvalificerede Oskar Allerslev sig til de danske årgangsmesterskaber i 100m bryst, hvor han i tiden 1,17,78 både kvalificerede sig til mesterskaberne på kortbane i februar og igen på langbane til sommer. Udover sin 100m bryst, så kvalificerede Oskar sig også til vestdanske årgangsmesterskaber i 200m medley, hvor han svømmede 2,31,64.

Stort tillykke til både Maja og Oskar med de flotte resultater!

Afslutningsvis viste svømmerne fra Holstebro, at man havde det klart bedste hold med til stævnet, da man både vandt drengenes og pigerne holdkap – 4 x 50m medley. Derudover fik Holstebro også sølv for drengene, så både guld og sølv i drengeholdkappen.
Holstebro SvømmeClub kom i alt hjem med 53 medaljer (19 guld, 17 sølv og 17 bronze).

Næste stævne for svømmerne på B- og C-holdet bliver Vestkyst Cup i Esbjerg d. 18.-20. november.
Derudover tager B- og A-holdet i efterårsferien på træningslejr i Tarm, så formen kan blive endnu bedre frem mod efterårets større stævner.

Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro