H

H.C. Andersen Swim Cup

16-06-2015
Fredag
I weekenden 24-26. April var A-, B- og C-holdet til H. C. Andersens Cup i Odense hvor de skulle svømme på langbane, hvilket er lidt nyere for nogle af C-holds svømmeren. Vi skulle køre fra Holstebro fredag kl 12.30, hvor vi kørte i private biler og 2 udlejede Citroën C3’ere fra Bojsen Biler i Holstebro.

Fredagens afsnit skød vi af med alle 50 meter løbene og de 400 meter fri og 400 IM. I 50 meter løbene fik Kasper Schultz, Emma D. Rasmussen, Emma Bugge og Helena Bach kvalificeret sig til finalerne lørdag aften.
Ellers forekom stævnets første dage meget hurtigt, hvor vi også blev introduceret til de schweiziske
svømmer som også deltog i stævnet. Efter følgende skulle vi indkvarteres på den skole, hvor vi skulle sove. Efter fordelingen af værelser, skulle vi ned og spise, derefter var det bare på hovedet i seng.

Lørdag

Lørdagens første afsnit, var sammen med de større svømmere. Starten af afsnittet løb af med nogle
problemer i form af seedninger i forskellige løb, men det slog da ikke de store svømmer ud af balance, det eneste der skete var at vi fik 15 minutters ekstra opvarmnings musik. Her fik vi også en del gode placeringer hjem, da vi fik 5 svømmere kvalificeret til finalerne om aftenen.

Lige for at forklare nærmere, for at kunne kvalificere sig til en finale skulle man være blandt de 8 bedste/hurtigste i de forskellige løb. Hvilket betød at det mest var de ældre svømmer som fik muligheden for finaler i løbet af stævnet.

Lørdagens andet afsnit var sammen med de mindre svømmere, hvor de havde fået lov til at sove længe, og ellers hygget sig i løbet af formiddagen sammen med holdlederne og hinanden. Hvilket ville sige at de nu var klar til at fyre den max af i vandet, hvilket de fleste af dem også gjorde. Alle svømmerene havde 2 løb, men også her løb vi ind i nogle usete problemer. Da nogle af svømmerne mente at de var tilmeldt i 200 bryst, men stod ikke i programmet. Det var dog først om aftenen vi fandt problemet, da de stop på startlisten til 200 bryst. Søndag morgen fik vi da lov til at få svømmerne i og svømme 200 bryst, til sidst i deres eget afsnit om søndagen. I pausen mellem de smås afsnit og finale afsnittet, var de mindre svømmere ude og kigge på den store forhindrings bane som var lige ved siden af svømmehallen. Her fik de lov til at tage en tur, for at se hvad de forskellige øvelser og sådan.

I lørdagens finale afsnit, havde vi følgende svømmer til finalerne: Kasper Schultz, Emma D. Rasmussen, Emma Bugge, Helena Bach og Christian Rasmussen. Først hvad vi Kasper Schultz ude i 100 m fri, hvor han svømmede en fin anden plads hjem i tiden 53.50, der efter havde vi Emma D ude i 50 m bryst hvor hun svømmede en fin tredje plads hjem i tiden 34.07. Derefter havde vi både Emma B og Helena ude i 200 m ryg, hvor de placerede sig på henholdsvis en femte og ottende plads. Næste løb var Helenas tur i 100 m butterfly, hvor hun svømmede en 6 plads hjem i tiden 1.05,57. I 200 m bryst havde vi igen Emma D, som svømmede en fin anden plads hjem. Igen var det Emma B’s tur til at svømme 50 m ryg, hvor hun placerede sig til en pæn syvende plads. Efter var det igen Kasper Schultz’s tur til at svømme 50 m ryg i en meget fin første plads i tiden 27.81. Derefter var vi kommet til de to sidste løb hvor vi først havde Helena og Emma B ude i 400 m IM, hvor Helena fik en fin anden plads i tiden 5.10,87, og Emma B en fjerde plads i tiden 5.28,15. Derefter var det Christians tur i 400 m IM, hvor han svømmede en ottende plads hjem i tiden 5.02,46. Under hele afsnitte var alle svømmerne fantastiske, til at heppe på dem som deltog i finale løb.

Søndag

Vi skød søndagens første afsnit af med 200 m fri for damer og herre. Man kunne godt mærke på
svømmerne, at de var lidt mærkede af den hårde træning fra den foregående uge. Ellers gik morgens afsnit meget smertefrit, og vi fik fire svømmere kvalificerede sig til aftens finaler.

Efter at vi havde fået sendt de større svømmere hjem for at spise og sådan. Blev det de mindre svømmeres tur, til en tur i suppen. Efter en hyggelig formiddag, kunne man godt mærke på ungerne at de havde være afsted siden fredag. Men ellers gik afsnittet også meget smertefrit, vi fik de fire svømmer som ikke fik svømmet 200 m bryst om lørdagen i til sidst i afsnittet, hvor de alle fire svømmede et fint løb. Derefter var der en lille pause, hvor de mindre var ude og gå en tur med holdlederne, og efterfølgende vi fik taget billeder af svømmerne og bilerne fra Bojsen Biler.

I søndagens finale afsnit, havde vi igen følgende svømmer til finalerne: Kasper Schultz, Emma D.
Rasmussen, Emma Bugge og Helena Bach. Først havde vi Helena ude i 50 m butterfly, hvor hun svømmede tiden 30.33 som rakte til en syvende plads. Næste var Emma B som skulle i og svømme 100 m ryg, hvor hun svømmede tiden 1.09.34, som fik hende en fjerde plads. Så blev det Kaspers tur til at vise hvad han kunne på 100 m ryg, hvor han svømmede en anden plads hjem i tiden 59.66. Næste var igen Helena som skulle ud i 200 m butterfly, hvor hun fik en tredje plads med tiden 2.20.84. Så blev de igen Kaspers tur, denne gang skulle han svømme 50 m fri, hvor han fik en anden plads for tiden 24.11. Derefter var det Helena og Emma B’s tur til at skulle svømme 200 m IM, hvor Helena svømmede den i tiden 2.29.04 som rakte til en femte plads. Dernæst Emma B som svømmede den i tiden 2.29.65, som rakte til en sjette plads lige efter Helena.
Den sidste svømmer i finalerne var så Helena som skulle svømme 400 m fri, hvor hun svømmede den i tiden 4.36.46 som gav hende en fjerde plads.

Efter afsnittets afslutning, var det ellers bare hjemad med en masse trætte svømmere! Tak for en super

weekend til alle svømmerne og forældrene!