Chris Christensen nr. 8 på verdensranglisten

07-12-2012
På søndag rejser Holstebro Svømmeclubs Chris Christensen til Istanbul, Tyrkiet, for at gøre klar til VM på kortbane, som afvikles 12. - 16. december.
 
Forud for stævnet er Chris Christensen placeret på en flot 8. plads på det internationale svømmeforbund FINA's verdensrangliste i disciplinen 400 meter individuel medley på kortbane.
 
Det er da også en af de discipliner, hvor HSC-cheftræner Nikolaj Skovmose, krydser både fingre og tæer for, at Chris Christensen kan gøre sig gældende.
 
"Chris er klar til VM. Han har holdt niveauet siden EM, så jeg håber, at nogle af hans egne danske rekorder kan være inden for rækkevidde," siger Nikolaj Skovmose.
 
Svømmeren selv er lidt mere beskeden:
 
"Der er ikke noget at udsætte på formen, men det er svært at skulle af sted allerede nu - så kort tid efter EM og DM. Der er ikke andet at gøre end at bide tænderne sammen, men jeg ved, det bliver svært. Der kommer bl.a. to amerikanere og to japanere, som formentlig vil være hurtigere end mig," siger Chris Christensen og tilføjer, at "et par finaler ville være fedt".
 
Det er første gang i tre år, at Chris Christensen deltager ved VM. Cheftræner Nikolaj Skovmose har en god forklaring på det lille "comeback":
 
"Chris har fået fornyet fokus på nogle af de ting, han ikke har vant til at vægte så højt tidligere. Han går rigtig meget op i, hvad han spiser og drikker og har i det hele taget fået mere viden om kostens betydning for hans præstationer. Og så har jeg givet ham nogle nye træningsprogrammer på land," fortæller Nikolaj Skovmose, som selv har konkurreret i fitness/styrketræning på meget højt plan.
 
Inden turen går til VM, så har Chris Christensen en arbejdsopgave, han skal have løst: I denne weekend er han nemlig i Aalborg, hvor han i sin egenskab af træner er ledsager for nogle af juniorsvømmerne, der er udtaget til Vestdanske Mesterskaber.
 
Det er Chris Christensens første trænerjob, og han er glad for det, fortæller han:
 
"Ja, jeg kan godt lide at være træner. Det er en anderledes udfordring, synes jeg. Og så er det faktisk også godt for min egen svømning, at jeg skal sætte ord på teknikken, når jeg forklarer den til andre."
 
Chris Christensen er tilmeldt en hel stribe events ved VM-K. Nogle af dem vil han dog formentlig blive nødt til at droppe, fordi de ligger for tæt op ad hinanden. Men her er listen:
  • 100, 200 og 400 meter individuel medley
  • 100 og 200 meter bryst
  • 100 og 200 meter ryg
Som en lille service, har vi hentet hele verdensranglistens top 100, hvor Chris Christensen optræder i flere discipliner. Klik her for at se listen (PDF-format) eller gå til FINA's hjemmeside for at lave din egen liste.
 

Kategori: HSC nyheder
 
Holstebro Svømmeclub | CVR: 12 87 33 28 | Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro