KARENBROSTROM

Chokoladerede

 

Denne kage laver jeg altid til påske, den er sjov og flot. Vi kommer små chokoladepåske æg på fyldet, som pynt. Sjovt og smukt på samme tid.

 

Kagen:

250 g. af den bedste mørke chokolade du kan opdrive, der skal være et kakaoindhold på minimum 60 % (procent)

125 g. smør

1 dl. hvedemel

6 æg, 2 hele og 4 delt i hvide og blommer

175 g. sukker, delt i 75 g. til æggeblommerne og 100 g. til hviderne

Vanilje ekstrakt eller 1 stang vanilje, hvor kornene er skabet ud. (Det er kornene der skal bruges).

 

Tænd ovnen på 175 grader. Kom bagepapir i bunden af en springform, men smør kun bunden! Smelt smørret sammen med chokoladen over lav varme. Lad det køle lidt af. Pisk de 4 æggehvider stive, mens du langsomt tilsætter de 100 gram sukker. I en anden skål pisker du de to hele æg og de 4 æggeblommer sammen med de 75 g. sukker. Når de er blandet, rører du chokolade og smør blandingen i og til sidst sigter du melet i. Rør det godt sammen. Tag en stor skefuld af hviderne og kom den i chokoladeblandingen og rør det godt sammen: Når det er gjort, tager du resten af æggehviderne og folder i chokoladeblandingen. Kom dejen i springformen og bag den i ca. 45-50 minutter. Tag kagen ud af ovnen, lad den blive i formen. Nu falder kagen sammen i midten, og det er meningen! Den skal ligne et krater, for der skal fyld i! Når kagen er kølet af, fjernes forsigtigt formen. Siderne skal helst blive på kagen og ikke i formen. Men hvis der falder lidt af, så put dem på igen! Lav fyldet og kom det oven på kagen!

Toppen:

75 g. smør

175 g. af den samme gode mørke chokolade, kakaoindhold min. 60 %

350 g. flormelis

1, 25 dl. cremefraiche 18 %

1 tsk. vanilje ekstrakt eller vanilje korn.

1-2 pakker små chokoladeæg

 

Smelt smørret og chokoladen sammen i en gryde over svag varme. Mens smør og chokoladeblandingen køler lidt af, si flormelissen ned i en skål. Tilsæt den afkølede chokolade blanding, sammen med cremefraiche og vanilje. Pisk alt hvad du kan til det hele er godt blandet. Fordel blandingen oven på kagen, og stil den køligt til den skal spises. Når det er tid til servering, kommer du de små chokoladeæg oven på kagen, så det ligner æg i en chokoladerede

 

Karen Broström