|
|
|
Pressemeddelelse: Opbakning til kalender fra Bæredygtighedsformand28-09-2013 22:58 En kalender med letpåklædte kvinder og mænd, som Horsens Kommune står bag, skabte i går en del forargelse i en række medier. Hensigten med kalenderen er på en anderledes måde at lære håndværkerlærlinge nogle grundprincipper om ansvarlig affaldshåndtering. Kalenderen får nu opbakning fra formanden for kommunens
Bæredygtighedsudvalg SF'eren Paw Amdisen. Han udtaler i den forbindelse:
"Der blevet brugt meget store ord i forbindelse med denne her kalender, men jeg synes ærlig talt, at man skal være lidt af en puritaner for at kunne hidse sig op over den. Der er jo ikke meget i denne her kalender, som man ikke også kan finde i et gennemsnitligt undertøjskatalog eller i de modelkalendere, man kan købe i mange supermarkeder og boghandler. Hvad der er langt mere vigtigt er, at Horsens Kommune med kalenderen forsøger at nå igennem med et rigtig godt budskab til en målgruppe, som ellers kan være svær at nå med almindeligt oplysningsmateriale.
Vi skal blive langt bedre til at håndtere vores affald, og byggeaffald udgør en særlig udfordring. Som formand for kommunens Bæredygtighedsudvalg kan jeg derfor ikke andet end at bakke op om denne her kalender.
Man kan måske diskutere om sådan en kalender er god eller dårlig smag. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg tror man v Folkeskolen. Kunsten at navigere i kaosSkrevet af Bjarne Sørensen, spidskandidat og byrådsmedlem for SF i Horsens Kommune, Solvej 4, Horsens 20-09-2013 20:36 To forhold kommer til at dominere debatten om folkeskolen i årene frem. Det ene forhold er den afskaffelse af lokale arbejdstidsaftaler mellem kommune og lærere, som regeringen og KL i parløb fik gennemtvunget i kølvandet på forårets uskønne lockout. Det andet forhold er den folkeskolereform som et folketingsflertal blev enige om i den tidlige sommer.
Hvad angår den afskaffelse af lokale arbejdstidsaftaler, der blev mulig ved regeringsindgrebet, og som langt de fleste kommuner - herunder desværre Horsens Kommune - efterfølgende har valgt at trumfe igennem, så står det fast, at en fuldstændig afskaffelse af alle lokale aftaler vil føre til det rene anarki.
Derfor har SF i Horsens, da det stod klart, at der blandt byrådets øvrige partier var massiv modstand i forhold til at fastholde lokalaftaler, som der ellers stadig er mulighed for, i de netop overståede budgetforhandlinger kæmpet målrettet for, at der blev nedsat ”et formelt forhandlingsorgan”, som det nu hedder i budgetteksten. Et forhandlingsorgan, hvor kommunens administrative ledelse og lærernes faglige organisation skal drøfte og aftale inden for hvilke rammer, der fortsat kan drives folkeskole uden at lærerne bliver kastet ud i et regelløst ingenmandsland.
Det er SF’s faste overbevisning, at der efter lockouten, hvor lærerne blev mødt med mi Valgkamp. Venstre taler kommunen ned19-09-2013 20:33 Det var en særlig oplevelse at læse Horsens Folkeblad i fredags. Her kunne man læse, at Venstre har inviteret Roger Buch til byen for at holde et foredrag om hvorfor man ikke skal gøre som i Horsens, hvor vi i årtier (og med Venstre som en indtil nu aktiv medspiller) har kæmpet for at ændre opfattelsen af byen og kommunen i den brede offentlighed. En kamp som via en stor fælles indsats, hvor både erhvervsliv, civilsamfund og det kommunale niveau har bidraget, har vendt opfattelsen af byen og kommunen på hovedet.
Horsens i dag er en attraktiv vækstkommune. En by og en kommune, man vælger til. Hvad enten man arrangerer store kulturelle og politiske begivenheder eller man bare er på udkig efter en god almennyttig bolig eller en god byggegrund.
Men sådan ser Venstre ikke på Horsens Kommune. I hvert fald ikke længere. Byrådsmøde efter byrådsmøde skal man høre Venstre græde med halve eller hele øjne over hvor miserable tilstande, vi har i kommunen, og senest sætter Venstre nu altså ind med et frontalangreb på hele den strategi, som i de seneste årtier har været med til at udvikle og sætte kommunen på landkortet.
Venstre vil videre. Det er i hvert fald deres valgslogan til kommunalvalget. Men hvordan er det helt præcis, at Venstre vil komme videre, når fremgangsmåden åbenbar Dækningsafgift. SF står fast12-09-2013 12:14 Venstres byrådskandidat Ole Dahl Kristensen har fået det indtryk (Folkebladet, 19/8), at vi i SF skulle have skiftet standpunkt i forhold til dækningsafgiften. Intet kunne dog være mere forkert. SF har hverken skiftet holdning eller standpunkt i forhold til dækningsafgiften.
Som jeg også underholdte det borgerlige trekløver - borgmesterkandidaterne Kristian Dyhr og Per Løkken samt deres tro væbner Dan Jensen - om i adskillige avisindlæg i foråret, så går vi i SF ikke ind for at udfase eller afskaffe dækningsafgiften, hvis det betyder velfærds- eller serviceforringelser. I den aftale som borgmester Peter Sørensen nu har indgået med det lokale erhvervsliv og LO omkring udfasning af dækningsafgiften er det netop en forudsætning, at udfasningen ikke kommer til at betyde sådanne forringelser. I stedet bliver udfasningen selvfinansierende ved at det lokale erhvervsliv påtager sig et skærpet socialt ansvar i forhold til beskæftigelsesindsatsen. Udebliver den positive ”beskæftigelseseffekt” stopper udfasningen af afgiften, så der er tale om en noget-for-noget-løsning, der gensidigt forpligter parterne.
Ved at gøre tingene på denne måde har kommunen også sikret sig, at afgiftslettelsen får lokal og konkret effekt, hvorved man behændigt er styret uden om den fejl, som vi i hvert Skolevej. Sikkert i skole12-09-2013 12:13 Som Jan Fredlund beskriver det i sit læserbrev i Horsens Folkeblad den 28. maj, så besøgte jeg selv og Jørn Steffensen på vegne af SF’s byrådsgruppe fodgængerovergangen ved Haldrupvej i Søvind den 8. marts. Her kunne vi ved selvsyn konstatere de trafikmæssige udfordringer omkring sikker skolevej, som Jan Fredlund så rigtigt beskriver i sit læserbrev. Udfordringer, der desværre, som beskrevet af Jan Fredslund, har haft menneskelige omkostninger, da en seksårig dreng blev påkørt i den omtalte fodgængerovergang og brækkede benet.
Jeg har selv i en årrække som pendler til Odder med bus 306 kørt igennem Søvind på samme strækning om morgenen og ved også derfor, hvor relativt trafikeret vejen mellem Horsens og Odder er på præcis det tidspunkt, Jan Fredslund beskriver. Vi har derfor i SF også forsøgt at rejse sagen ved budgetforhandlinger i kommunen, men har også måttet erkende, at det ikke har været helt nemt at vinde gehør for at gøre en ekstraordinær indsats for sikre skoleveje i kommunen – herunder ved Søvind Skole. I sidste ende er det selvfølgelig også et spørgsmål om økonomi.
I den forbindelse er vi i SF meget begejstrede for det undersøgende arbejde Jan Fredlund og andre aktive borgere i Søvind har h Forurening. Bedre sent end aldrig12-09-2013 12:12 Nye målinger viser, at de bekymringer, der har været omkring forurening af Horsens Fjord fra bl.a. den tidligere Collstrop-grund på Horsens Havn desværre har været særdeles velbegrundede.
For år tilbage da sagen sidst var oppe at vende i medierne var bekymringerne baserede på gamle målinger fra 1990’erne. Nu har vi altså en aktuel undersøgelse foretaget i samarbejde mellem Horsens Kommune og Region Midtjylland, der viser, at store koncentrationer af kræftfremkaldende tjærestoffer fortsat siver ud i Horsens Fjord. 14 kilo hvert år og i sig selv omtrent halvdelen af det, man mener fjorden som helhed kan kapere. Det er naturligvis foruroligende og understreger, at de bekymringer, som jeg og SF luftede, da sagen sidst var oppe at vende og hvor vi i SF også bad om nye målinger, var særdeles velbegrundede.
Heldigvis er der nu også kommet ny lovgivning, der klart placerer ansvaret for at gøre noget ved problemet hos regionen. Problemet sidste gang problemstillingen var til diskussion var nemlig også en uklar ansvarsplacering, hvor både stat, region og virksomhederne bag det daværende Collstrop med hver deres begrundelser fralagde sig ansvaret.
Jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at tænke, at det både er urimeligt og uretfærdigt, at de virksomheder, der i sin tid trak egenkapitalen ud af det daværende C Kommunalvalg. Valgforbund med hjernen eller hjertet?12-09-2013 12:11 Jørgen Poulsen fra Brædstrup rejser i et læserbrev i Horsens Folkeblad (6/8) en interessant diskussion om de såkaldte tekniske valgforbund, som partier og lister kan indgå i forbindelse med kommunalvalg, regionsvalg og valg til Europaparlamentet. Da det ikke er forbigået Jørgen Poulsens opmærksomhed, at Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten har indgået et sådant teknisk valgforbund i Horsens Kommune, forbinder han også sin diskussion med de lokale forhold og rejser i den forbindelse tvivl om hvorvidt vi fra SF’s side ved, hvad vi er gået med til ved at indgå i det valgtekniske samarbejde. Det sidste skyldes vel ikke mindst min bemærkning til pressen om, at vi fra SF’s side havde valgt med hjertet frem for med hjernen i forhold til indgåelse af det valgtekniske samarbejde.
Jeg skal her forsøge at replicere på Jørgen Poulsens indlæg. For det første må jeg give Jørgen Poulsen ret i, at der sådan ikke er matematikken, der er det komplicerede, når mandater skal fordeles i forbindelse med et kommunalvalg. Metoden der bruges – den såkaldte d’Hondtske fordelingsmåde – når mandaterne efter valget skal fordeles er sådan set rimelig til at forstå. Man deler antallet af stemmer fordelt på partierne/listerne/valgforbundene med antallet af mulige mandater og ti Pressemeddelelse: SF i Horsens ønsker lokalaftale om lærernes arbejdstid12-09-2013 12:10 Efter ugers turbulent lockout er det nu hverdag igen. Også i folkeskolen. Som en del af det regeringsindgreb, der blev foretaget i sidste uge åbnes der mulighed for at lave lokalaftaler mellem Danmarks lærerforening og enkeltkommunerne. I flere kommuner er sådanne aftaler undervejs og i flere kommuner arbejdes der på at indgå lokale arbejdstidsaftaler.
SF i Horsens bakker varmt op om ideen om lokalaftaler og vil i kommunens fremadrettede arbejde med skoleområdet foreslå, at man laver en lokalaftale med lærerne omkring arbejdstiden.
SF’s gruppeformand i Horsens byråd Bjarne Sørensen udtaler:
”Vi har i Horsens Kommune altid haft et godt og respektfuldt samarbejde omkring skolen. Det skal vi fortsætte med. Med den mulighed for at indgå lokalaftaler, som er en del af regeringsindgrebet, er det muligt både at fortsætte dette samarbejde, men også at styre uden om nogle af de tåbeligste konsekvenser af, at regeringsindgrebet langt hen af vejen er et afskrift fra KL’s forhandlingsoplæg. Eksempelvis, hvis man følger KL’s logik, at vi skal til at ansætte flere og dyrere administrative ledere til folkeskolerne.
I SF Horsens vil vi have flere varme og ikke flere kolde hænder i folkeskolen.
Desuden er det jo spild af gode ledelseskræfter, hvis lederne nu skal til og side og bruge tid på at forhandle arbejdstid med den enke
<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
|
|
|
|
|