|
|
|
Tid til afslapning - men ikke på sofaenSkrevet af Bjørn Axelsen 19-07-2011 To store konkurrencer i 2011 er overstået, Apex Race i Schweiz og Island Explorer på Bornholm. Og hvad så nu? Jo, for mig er det tid til at koble af fra konkurrencerne. Så jeg har været på hygge mountainbike og løbetur til Söderåsen i Sverige med min gode ven Viggo.
For mig er det at være adventureracer ikke kun at præstere gode resultater, det handler også om at komme ud i naturen sammen med mennesker, man trives sammen med. Derfor tog jeg med Viggo Svolgaard fra vores hedengangne adventure hold Team Natteravnene på en lille hyggetur. Ingen konkurrencemoment, ikke lige ud over nogle bakkespurter på MTB. Ur og mobil lod jeg blive hjemme.
Turen til Söderåsen går gennem gennem små skånske byer, og undervejs fik vi provianteret, inden vi fortsatte op på Söderåsen og ud på nogle gode - og af og til mindre fremkommelige - single trails med MTB. Fedest.
Op til shelter - ved Lierna, hvor der er bålplads, brænde og tilmed en åben hytte. Lave bål og få mad. Masser af god mad. Og dernæst en lille lur.

Ud og løbe. Der er fantastiske små vandreruter langs og nede i slugterne på Søderåsen. Og ud over den flotte udsigt er det godt for mine danske fødder at få lov at løbe op og ned over sten og rødder.
Mere mad, denne gang en marineret svinemørbrad, Sejr for fjerde gang på BornholmSkrevet af Bjørn Axelsen 12-07-2011 Også i år er vi øverst på sejrsskamlen til Island Explorer, Danmarks længste adventurerace, en 40 timers konkurrence på solskinsøen Bornholm. Og det både i herre og mix. Ligesom sidste år var det en lang og hård konkurrence - så hård at kun et hold gennemførte den lange ekspeditions-distance, mens de øvrige hold måtte vælge poster fra for at nå et cut-off midtvejs. Hvor vores herrehold de sidste tre år har bestået af Per og mig, havde Per valgt at melde fra for at fokusere på Offroad Finnmark. I stedet var jeg afsted med Janus Høhne fra Roadrunners Adventureteam. Vi vandt herre-klassen. I mix-klassen vandt Sessel sammen med Thure Kjær fra Team Skandia. Konkurrencen startede med i 2 timers prolog fredag aften i Rønne og omegn, og der blev givet fuld fart. Dernæst gik den rigtige start ved midnat natten til lørdag. Gennem den første del af konkurrencen førte Adventureracers' herre-hold med Anders Andreasen og Søren Andersen. De satte et højt tempo, og vi hang på. Det samme gjorde deres mix-hold med Lars Bukkehave og Sanne Hansen. Så rykkede Anders og Søren fra os, først kom de langt foran, senere blev afstanden mindre. Men da vi først på aftenen lørdag gik ud i kajak var alt håb om at hente dem forsvundet. Vi havde krise, og måtte endda tage et Alternative løsninger29-06-2011
For noget tid siden var jeg i Schweiz for at køre Apex med Team ProAdventure, hvor vi kørte under navnet Team Reelight. Jeg havde glædet mig rigtigt meget til at skulle af sted med Peter, Per og Bjørn igen, da det var samme holdopsætning som vi var af sted med i New England for mindre end et år siden. I New England kørte vi rigtigt godt sammen og vandt en start til VM i Spanien. New England er den konkurrence i min AR tid, hvor jeg har følt den største synergi mellem alle fire deltagerer på holdet. Det var til den konkurrence at mit hjerte faldt for Team ProAdventure, så lige siden har jeg været faste på deres hold.
En af grundene til at jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme af sted denne gang var, at min form er blevet bedre og jeg har fået en del mere erfaring med AR. Så jeg havde set frem til at vise dem hvad jeg kan. Oven i hatten fik jeg fingrene i en super sej Cube cykel via Reelight et par dage før afgang. En cykel som jeg aldrig nogensinde havde drømt om, at skulle komme til at køre på, hvilket var yders motiverende.

Men det hele blev lidt anderledes end jeg havde drømt om. Allerførst til løbet i Schweiz skulle vi nemlig igennem en prolog, som bestod af fire loops med en pause imellem hvert loop. Der var to loops med løb, en med rafting og en med kick bikes (løbehjul for voksne). Da vi havde MTB i ØstrigSkrevet af Gorm Eriksen 22-06-2011 24 timers løb i Rude Skov og en anden plads i 6-mandsklassen. Det var opvarmningen til min sommerferie.
Efter løbet kørte jeg direkte hjem, pakkede autocamperen og tog afsted mod Østrig. 1200 km senere nåede vi Wagrain. Der skal køres MTB i 4 forskellige områder.
Ungerne er med, bedsteforældrene og vovsen.
De fire steder:
- Wagrain (MTB-park)
- Saalfelden Leogang (MTB-park)
- Kitzbüheler Alpen Brixental
- Montafon
Med har vi 7 cykler og en autocamper. Og far skal køre down-hill, seriøs up-hill, MTB-ekstrem marathon og ellers bare hygge med familien.
Første to dage i Wagrain har været heftige; der har vi skruet cykler og fået kørt de første par tusind højde meter.
Vi har fået lært 60-årige farfar at køre ned. Selvom han mest er til det kan kalder "senior-aktiv".
Der kommer mange flere opdateringer :) Test af kompressionssokker fra CEPSkrevet af Bjørn Axelsen 20-06-2011
Vi har haft kompressionssokker fra CEP til test og haft dem med til et langt adventure race, og vi er ganske positive over for dem.
 
Løbesokken (t.v.) og skisokken (t.h.)
Oprindeligt er kompressionssokker udviklet til medicinsk brug for sikre blodgennemstrømningen i venerne i benene. Min far har haft en venebodprop, og bruger kompressionssokker, hvis han skal sidde ned i lang tid under rejser.
Vores interesse i kompressionssokker er:
- at skabe den bedst mulige restitution undervejs i et adventure race,
- at begrænse hævningen af ben og ankler og
- få bedre blodgennemstrømning.
Dermed kan man yde bedre og have mindre smerter under lange konkurrencer.
Vi har testet to forskellige typer CEP kompressionssokker: løbesokker og skisokker.
Pasformen for begge typer sokker er glimrende, og de strammer ikke om tæer og forfod. Selvom de to par sokker var i samme størrelse, føles skisokkerne en anelse mindre stramtsiddende end løbesokkerne.
Løbesokkerne er af et forholdsvist tyndt, syntetisk, elastisk materiale. Skisokkerne er lidt tykkere, men dog ikke lige så tykke som rigtigt kraftige skisokker. Sportsupport, der importerer CEP’s sokker, havde rådet os til at anvende skisokkerne til adventure race, da de er lidt kraftigere, og derfor bedre kan holde til, at man løber gennem smågrene og buske.
Skisokkerne er en fordel, når man løber i terræn. Vi bringer et dementi3 Kommentarer 31-05-2011 En trofast læser har gjort os opmærksom på, at der på vores blog fremgår en faktuelfejl.
Vi vil derfor gerne bringe et dementi og genmæle de ukorrekte oplysninger, der er blevet bragt i et tidligere opslag omkring Sessel Elmstrøm.
Vi har tidligere skrevet, at Sessel Elmstrøm er den mest erfaren adventure kvinde i Danmark. Dette er en klar overtrædelse af medieansavrslovens § 34 stk. 1 da dette ikke er tilfældet. Dette er retteligt Maria Treschow Jensen da hun i tidsrummet 2006-2010 har kørt 12 AR-Race på over 48 timer og desuden står overfor at skulle køre 2-3 af slagens i år.
Vi beklager fejlen og påtager os det fulde ansvar, og er villig til at dække de evt. øknomiske konsekvenser dette indsalg måtte have for de impliceret parter.
Der skulle retteligt have stået, at Sessel Elmstrøm med sin 2. og 3. plads i to World Series løb inden for et år er kommet godt fra start i hendes lynkarriere inden for adventure race.
Igen vi beklager fejlen og gør os endelig opmærksom på hvis i falder over ligne. I kan følge Danmarks mest erfarne adventure race Kvinde på DK bedst adventure race hold på www.teamdaredevils.dk . Vi tror på at de kan nå deres mål om at blive verdens bedste, hvis de holder deres fo APEX: 10 plads og en sindig jydeSkrevet af Gorm Eriksen 29-05-2011
Holdet er kommet i mål, trætte, udmattede og glade. Per beretter direkte efter han kom i mål. ”Vi havde god fart indtil Sessel fik en skade i lysken, derfra var det seriøst eventyr – hvor vi slæbte, bar, skubbede og trak Sessel gennem strabadserne."

De mente selv at kunne have holdt 4-5 pladsen uden skaden; men mål kom de – 10 plads på den officielle rute. Nr 10 ud af 30 tilmeldte hold.
Dynamikken og fokus går totalt i vasken når én bliver skadet. Hvad driver et som dem igennem så mange km med et skadet pige? Humøret bliver trist, medaljerne forsvinder, tempoet langsomt – og man kan blive lidt smågnaven.
Pers tårnhøje ambitioner og fysiske kapacitet kan være smertende for et hold der går i stå på en skade!
Her er det især Peter Villadsen som kommer i spil. Peter er en rolig, behagelig og sindig jyde. Peter har typisk psykologtjansen på holdet, og tager sig af at snakke med de personer som mener at være frustrerede, sure eller opgivende.

Samtidig har Peter en seriøs fysisk kapacitet; billedet taler for sig selv.
Peter navigere sjældent, og bruger derfor sit overskud til at håndtere de andres frustrationer, mangler og udfordringer. Peter er stille og tillidsvækkende af natur, og når presset er totalt; kan Peter lukke frustrationen ud af hold APEX: En erfaren kvindeSkrevet af Gorm Eriksen 1 Kommentarer 28-05-2011
Slutningen er nær, og Team Reelight ligger på en 9. plads. De har holdt rimeligt stabilt tempo men formentlig sovet en anelse mere, end det vindende hold (som fik 1 time og 40 min søvn på 3 1/2 døgn ).
Hvis de kan holde hovedet koldt og fortsætte på noget af deres erfaring fra de lange løb, kan de tage et par placeringer. Men her er det erfaringen der skal i spil, og selvom holdet er rimeligt sammenkørt – er Sessel blevet særlig stærk til de lange ekspeditionsløb.

Sessel er bare all-roud stærk, og kan blive ved. Hendes største styrke er viljen og begejstringen i sporten. Hun er ukuelig og glad – og har tillid til de andre. Det er nødvendigt for de sidste døgn at holde god stemning, og især når vejret har været så elendigt som det har er i Schweiz.

Sessel har kørt mange løb og må betegnes som den mest erfarne pige i Dansk adventure-race på ekspeditionsniveau. Hun har alene i de sidste 12 måneder kørt:
1. ECO motion i Brasilien
2. Ecuador AR World Series
3. USA – AR World Series
4. Abu Dhabi
5. VM AR World Series i Spanien
Bring em home Sessel!
APEX: En mand med retningSkrevet af Gorm Eriksen 27-05-2011
Løbet er godt i gang, mere en halvvejs for de førende hold. Vi ligger i skrivende stund nummer 9 og er ca. 5 timer efter det forreste hold. De 5 hold der er placeret fra nr. 5 til og med nr. 9 ligger alle indenfor 1 time. Søvnstrategi og evnen til at blive ved, er grundlæggende for at holde eller tage placeringer.
Selv den mindste fejl kan få store konsekvenser, og navigation er helt afgørende i terræn hvor bjerge, floder og skove er dominerende. De krydser flere bjerge og henter poster på toppen.
Bjørn Axelsen er holdets primære navigatør. Bjørn er uden sammenligning blandt de absolut dygtigste navigatører og kan holde flere dages fokus på kortet. Samtidig spiller han en vital rolle i holdets mentale helbred. Bjørn er varm, god, venlig, opmærksom og helt igennem en fantastisk fyr.
Når man kører flere dage i træk og søvnmangel bliver en dominerende faktor, så er det nødvendigt at holdet har mindst én person som er komplet forudsigelig.
Selvom ”Bjørnen” har et hvilestofskifte som er ca. 50 gange højere end gennemsnitsdanskeren, og manden er 193 cm høj, vejer han ikke mere end godt 62 kg.
Hans svaghed er søvn og især evnen til ikke at kunne stoppe i tide. Vores søvnstrategi er typisk opbygget omkring Bjørn. Når Bjørn falder APEX: En mand med overblikSkrevet af Gorm Eriksen 26-05-2011
Der er nu gået ca. 24 timer fra starten i 4-dages ekspeditionsløbet i Schweiz. Vores team ligger nr. 8, og ser ud til at holde rimeligt tempo. De førende hold er dygtige adventure racers, og hvis det skal lykkes at tage en top 3 skal de holde stabilt tempo.

Per Jessen er manden der kan levere denne indsats. Per er bedst kendt for sit personlige fysiske talent, men ikke mindst for sin perfektionistiske og ambitiøse tilgang. Per primære rolle på holdet består i:
1. Overblik over løbets udvikling
2. Indpisker og sikrer konstant at holdet ligger på maksimal effekt, han går ikke i stå – og tillader ikke at man bliver ugidelig.
3. Fysisk trækperson. Trækker på cykel, bær en ekstra taske, sikrer mad til holdet.
4. Navigere når Bjørn er for træt eller han blot vil have lidt adspredelse
Så er der især én kompetence som giver ham en særdeles stærk profil i AR. Han fokuserer helt enormt på at skiftene mellem disciplinerne skal være hurtige og præcise. Normalt har man lyst til at falde hen i ud- og indpakning, hvile, mad og søvn – men allerede på vej til skiftet gennemgår han minutiøst planen.
Hvorfor ligger de så ikke bedre? Typisk er det fordi tempoet i starten er modbydeligt højt, og Bjørn Axelsen (som ældste) kan ikke rigtigt a <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>
|
|
|
|
|