Skapa en gratis hemsida Skapa en gratis hemsida

Funktioner

Enkelt, effektivt - och med engångspriser från endast 25 kr.

Börja gratis nu
precis som 134501 andra
CMS / systemet generellt
Innehållsstyrning som är lätt att använda

På Bricksite försvinner du inte på en massa undersidor och i andra invecklade sammanhang. Din hemsida är hela tiden synlig och i redigeringstillstånd visas små ikoner vid de element som kan redigeras. Vägen från idé till resultat är därför mycket kort och direkt. Brickstie är på det hela taget ett enkelt CMS system (system till styrning av en hemsidas innehåll) - men med massor av möjligheter.

Vi har fattat några viktiga beslut på dina vägnar! Resultatet är ett system där du bokstavligen kan skapa en hemsida på få minuter - och förmedla dina budskab runt om i världen. Designmässigt är utgångspunkten våra färdiga designmallar som garanterar en bra och snabb start. Men mallarna är inte mer färdiga än att dem med hjälp av våra verktyg kan anpassas dina behov och designlinje.

Funktioner - CMS / systemet generellt
Mallar och design
Egen logo, egna färger, egen bakgrund, egna dimensioner! Tillgängligt med få klick…

På Bricksite kan du välja fritt mellan våra gratis designmallar och aktivera dem med endast ett klick. En ändring av designmallen påverkar inte ditt innehåll. Om du vill se hur en ny designmall passar din hemsida kan du också använda preview-funktionen för att se mallen på hemsidan innan den aktiveras. Vi kompletterar med nya mallar varje månad.

Skapa ditt eget uttryck med Designstudio

Med Designstudio får du möjlighet att anpassa alla designmallar. Vare sig du vill ändra menyfärgen i en nästan färdig mall eller du vill starta helt från början i en blank mall är Designstudio ganska enkelt den lätta vägen till ett bra resultat.

Enkel editor eller egen CSS

Designstudio innehåller både en enkel och en avancerad editor. I båda versionerna får du tillgång till många fördefinierade hemsideelement, du kan ge din egen prägel. Den enkla versionen innehåller element som färgväljare, upload av egna filer till bakgrund, ändring av dimensioner etc.

Vill du själv skriva CSS, kan den avancerade versionen antingen användas självständigt eller som supplement till den mera intuitiva enkla editorn. Allt som allt – Designstudio är både för dig som inte har erfarenhet med hemsidedesign men som vill göra små ändringar och för dig som har helt koll på CSS och bara vill ha ett effektivt och pålitligt designverktyg.

Funktioner - Mallar och design
Domän & e-mail
Få ditt helt eget domännamn eller använd ett gratis bricksite.com/namn

När du skapar en Bricksite-hemsida kan du välja den adress din hemsida blir vist på som t.ex. www.bricksite.com/dittnamn. Den här adressen kan du använda, men många föredrar att ha eget domännamn.

Köp ditt egna domännamn

I systemets inbyggda butik kan du enkelt köpa ditt eget domännamn. Just nu säljer vi enbart .dk-domäner. Men vi arbetar på att också kunna sälja andra domäntyper som t.ex. .com. Men du kan alltid peka ett vilket som helst domännamn på din hemsida (via din egen DNS-administration).

Peka ett domännamn på din Bricksite-hemsida: .com, .net, .info, you name it….

Vill du själv styra DNS för din domän kan du via systemet tillköpa möjligheten att peka ett vilket som helst domännamn på din hemsida. Här får du upplyst den relevanta ip-adressen. Och du kan bl.a. följa våra många vägledningar i supportsystemet, om du har behov av hjälp till den tekniska delen.

E-mailadresser

Just nu erbjuder vi e-mailabonnemang på .dk-domäner, som hostas via oss. Många väljer också att använda en gratis gmail-konto eller egen mailleverantör. Det bestämmer du. 

Funktioner - Domän & e-mail
Gallerier och slideshow
Enkla verktyg – coola effekter

Bilder är en väldigt vigtig del av din hemsida! Därför är det viktigt att du har bra redskap till att både kunna administrera och visa dem.

När det gäller bilder, slideshows osv. kan det vara svårt att sätta ord på effekterna - så titta på den här demohemsidan och se ett exempel på en spännande slideshow-modul från Bricksite...

Funktioner - Gallerier och slideshow
Webshop
Behöver du en enkel webshop? Inga problem!

En del av Bricksites 100% gratis grundpaket är en katalogmodul. Här kan du skapa dina produkter, dina tavlor, dina… ja faktiskt allt mellan himmel och jord. Modulen gör det lätt för dig att presentera en "katalog" med det som är relevant för din verksamhet. Hela katalogen eller utvalda produkter och kategorier kan sättas in på hemsidan.

Utöka med inköpskorg och online betalning

Katalogmodulen kan lätt utökas till en enkel webshop. Här får dina produkter

Funktioner - Webshop
Sökmotoroptimering
En hemsida är nu bäst... när den hittas

Idag vet vi hur viktigt det är att synas väl i sökmotorerna. Bricksite hjälper dig på väg med denna utmaning. Det kan vara rätt komplicerat att sökmotoroptimera en hemsida efter alla konstens regler. Men därför kan du självklart uppnå goda resultat genom att ha koll på det mest basala.

På Bricksite har du kontroll över sidornas url:er/sidornas adresslinjer. Du kan t.ex. själv välja, om din produktsida ska heta domän.se/produkter eller domän.se/billiga kaffefilter. Du kan dessutom ange meta title och description generellt eller individuellt för varje sida. Systemet genererar dessutom en xml-sitemap över dina sidor.

Flyttning av existerande hemsida till Bricksite

När en hemsida flyttas från ett system till ett annat är det viktigt att ha koll på överföringen av sidornas url:er. En av våra moduler fokuserar på denna utmaning och gör det möjligt för dig att överföra sidor (301 redirects) från dina tidigare url:er till eventuellt nya url:er på Bricksite. På det sättet kan du informera både sökmotorns robotar och dina besökare var sidorna finns.

Funktioner - Sökmotoroptimering
Kalender
Håll reda på arrangemangen

Med Bricksites kalendermodul är det lätt att presentera dina arrangemang på hemsidan. Modulen fungerar perfekt som aktivitetskalender och kan bland annat fördela dina händelser i flera olika kalendrar med varsin färg för att ge ett större överblick. Modulen understödjer också iCal-feeds så du kan hämta händelser från t.ex. en Google-kalender.

Händelserna kan presenteras i antingen en listvisning eller en traditionell tabellvisning.

Funktioner - Kalender
Blogg
Traditionell blogg eller bara ett nyhetsfält på framsidan

Vissa delar av en hemsida är mer dynamiska än andra. Det kan t.ex. vara nyheterna på framsidan, veckoartiklar, en resdagbok osv. På Bricksite har vi skapat ett generellt verktyg för dessa element - nämligen an bloggmodul. Modulen innehåller de allra vanligaste bloggelementen såsom inlägg, kategorier, tags osv. och det är därför det upplagda verktyget om du har behov av en traditionell blogg.

Bloggmodulen kan också användas som en vanlig nyhetsmodul om du t.ex. vill visa familjens eller företagets senaste händelser i rubrikform på hemsidans framsida. Varje nyhet kan eventuellt länka vidare till en villkorlig sida eller en fördjupande text.  

Funktioner - Blogg
Statistik
Hur många (och vem) besöker din hemsida?

På Bricksite kan du själv välja om du vill använda Googles statistikverktyg (Google Analytics) eller vår egen integrerade modul. Båda verktygen kan aktiveras med få klick.

Bricksites egen statistikmodul ger dig en överskådlig inblick i hur många besökare du har - men också var i världen de befinner sig och vilka sökord de skrev på t.ex. Google för att hitta din hemsida.

Funktioner - Statistik
Flera funktioner
Vi kunde fortsätta i all oändlighet - men det bästa intrycket får du genom att skapa din egen hemsida!
  • Språkversionering (tilläggsköp)
  • Google Maps
  • Kontaktformulär
  • Gästbok (tilläggsköp)
  • RSS-läsare
  • Nyhetsbrev (tilläggsköp)
  • Favicon
  • Passwordskydd av sidor
  • 301-redirects

Se hela listan här...