De 7 døre / Åndelighed

Åndelighed

ÅNDELIGHED - Anja Korsgaard - de 7 døre"Vi kan leve uden religion og meditation, men vi kan ikke overleve uden menneskelig hengivenhed."
 
"Hvis du ikke elsker dig selv, kan du ikke elske andre. Du vil ikke være i stand til at elske andre. Hvis du ikke har medfølelse for dig selv, så er du ikke i stand til at udvikle medfølelse for andre."
H.H. Dalai Lhama
ÅNDELIGHED - Anja Korsgaard - de 7 døreÅndelighed er så flygtig en størrelse at den er svær at tolke og definere. Det er en følelse, en tanke, en ikke fysisk ikke-ting, som vi trods store anstrengelser ikke nøjagtig og entydigt kan måle, veje, definere og forstå i den fysiske verden. Men vi vil så gerne. Jeg vil så gerne. Og med religion og videnskab har mennesker gennem årtusinder forsøgt at definere og tolke det. 
Jeg vil gerne inspirere dig og alle til at finde den tolkning, der giver mening for dig, og kombinér dem gerne, så du får så detaljeret og nuanceret et billede som muligt.
 
Hvis jeg skrev en bog, så skulle den starte sådan her: "Denne samling af bogstaver bør ikke tages bogstaveligt. Disse sandheder er lige så virkelige og tidssvarende som et maleri eller foto. En konserveret, fastfrosset og tolket sandhed farvet af mine øjne, erfaringer, viden, værdier og følelser. "
 
Jeg gør det her og skriver det her, fordi det giver mening og fungerer for mig, og jeg kan se at der er mange, der leder efter svar og mulige veje at gå. Som jeg selv har gjort og til dels stadig gør. Åndelighed er en luftig størrelse. Den udvider sig og trækker sig sammen alt efter følelse, viden og indre/ydre påvirkning. Det der var sandt i går er usandt i morgen, og nye sandheder dukker op. Lad dig ikke forlede af min eller andres version, eller binde dig nagelfast til én sandhed (hvadenten den er gammel eller ny), hvis den ikke giver mening for dig. Lær af andre, lyt til andre, vær åben og modtagelig og dan dig så din egen mening.
Når du har følelsen af at være elsket og perfekt vil det vil være den følelse og vibration du udstråler og videregiver til verden. Dyrk DEN følelse.
 
Alt og alle er elsket og alt og alle er perfekte. I højere eller mindre grad. Du er spejlet. Når du har følelsen vil du kunne give den videre uden at miste den. Du mister intet ved at give kærlighed videre. Tværtimod vinder du ved det. Kærlighed vokser som skvalderkål og rodebunker. Når der er meget bliver der mere!
 
Menneskelivet er ikke en lidelse og prøvelse, som skal ståes igennem for at få en præmie i den anden ende. Menneskelivet er ikke en konkurrence om at komme først eller få mest. Selv om vi er enkeltindivider er vi grene på det samme træ. Det giver ingen mening at ødelægge den store gren, som vi sidder på eller føje sår og ar til stammen. 
 
Meningen med livet er at have lysten til at lære og evnen til at være. Vi er ikke født ind i livet til at være overmennesker eller umenneskelige.
 
Vi er alle født til at have det godt. Lev livet med det for øje. Ikke på bekostning af andre eller dig selv, ikke på trods af andre eller dig selv, ikke på grund af andre eller dig selv, men sammen med hinanden. Fra vi bliver født til vi dør har vi muligheden for at udvikle os og søge nye mål og mere glæde. Det der ligner lidelser og prøvelser er ikke noget ondt, der er ude efter dig, det er ikke straf, men derimod skridt på vejen og hints til justering af kursen. Intet mere og intet mere. Jo hurtigere du bliver opmærksom på de hints du får, jo mindre "lussinger" vil livet give undervejs. Alt er perfekt, også de skub vi får som reminder om at justere kurs.
 
Der vil være mennesker, der har en anden kurs end dig. Du skal ikke ændre din kurs eller dig for at passe til dem eller det. Og de skal ikke ændre sig eller deres kurs for at passe til dig. Men jeres veje vil krydses. I vil måske slå følgeskab, smelte sammen og dele jer igen. Livet er en flod af mennesker og hændelser, en evig organisme, der udvikler sig og afvikler sig i en kontinuerlig bevægelse som vand der stiger op i form af vanddamp og falder ned i form af regn.
 
Når vi piller skyld og skam, straf og ondskab ud af verdensbilledet ser det helt anderledes ud. Hvis vi ikke måler i godt eller skidt, engel eller djævel, så er livet som det er, og det er en vidunderlig forunderlig gave og rejse, hvor vi får lov at opleve og mærke hele skalaen og hele paletten med alt hvad det indebærer.
 
Det er aldrig for sent at justere, dyrke og gå mod det bedre. Der findes kun de øvre begrænsninger vi sætter for os selv og andre. En forhindring er kun en forhindring, hvis vi ser det som sådan.

Jeg ønsker at være mine valg bevidst. At se og tolke mine forhindringer som guidelines og trædesten og mulighed for vækst. Jeg har lært at når jeg når et mål dukker et nyt op i horisonten. Jeg ved at jeg altid er på vej, som en flod mod havet. Og jeg begynder at forstå at vejen er målet. Der er ingen begyndelse og ingen ende.


En dør er en mulighed blandt mange. Du vælger altid selv hvilke du vil benytte, hvordan og hvornår. Døren til ÅNDELIGHED er der uanset om du ser den, benytter den, anerkender den ... eller ej. Hvilken form og placering den har afhænger af dig. Hvad du finder på den anden side afhænger af dig. Hvad du ser i spejlet afhænger af dig.

.

ÅNDELIGHED - Anja Korsgaard - de 7 døre
ÅNDELIGHED - Anja Korsgaard - de 7 døre
ÅNDELIGHED - Anja Korsgaard - de 7 døre