De 7 døre / De 7 døre - intro

Gå din vej - døren er der

Vejerslev, Mors, okt. 2013
 
Når man møder en dør, en forhindring, noget uventet, noget ukendt ... så kan det være rart at få lidt baggrundsviden for hvad der venter på den anden side og hvordan man KAN forholde sig til det. Især hvis man normalt plejer at gå udenom "den slags".
 
Jeg er en ny og naiv kunster; ikkeuddannet, "grøn", usleben og autodidakt. Flagrende og flaksende i udtryk, medie og materialer. En kunstner, der kommer fra udkanten, et hjem og et samfund, der (på trods af et massivt arsenal af originaler, kontraster, spændende historier og personligheder) på overfladen stadig helst hylder og favner det trygge, det almindelige, det normale, det der ikke "stikker ud" og det vi kan forstå med vores forstand, og helst uden at mærke alt for dybt. Sådan har jeg i hvert fald haft det og følt det i en årrække. Indtil jeg hoppede ned i kaninhullet og vågnede op af min tornerosesøvn ... med en foruroligende og alligevel opløftende fornemmelse af, at jeg, min udkant og resten af verden måske er mere nuanceret, end jeg har lært og troet fra barnsben af. Måske derfor trækker det i mig at vælge motiver og emner, der udfordrer og piller ved opfattelsen af selvet, virkeligheden, drømme, frygt og det liv vi hver især lever. Billedliggørelse (såvel bevidst som ubevidst) af min egen rejse. Gerne over emner, der animerer os til, at sige fra overfor nutidens stress, zombifiering, og ansvarsforskydning, flytter fokus fra vil-ikke-ha til vil-gerne-ha ... og i det hele taget opfordrer til at tage ansvaret tilbage for eget liv, lykke, retning, valg og muligheder. Jeg vil ikke provokere for provokationens skyld. Jeg vil ikke moderere for husfredens skyld. Jeg vil ikke gå uden om noget eller ind i noget for nogens skyld. Det jeg vil er, at udforske, tolke, formidle og fabulere over emner og motiver, som jeg synes er interessante, vigtige og værd at dele. Og som jeg også gerne selv vil forstå og lære mere om. Intuition og ikkeverbale indskydelser får ofte lov at føre min hånd.
 
Denne hjemmeside er min personlige beskrivelse og tolkning af dørværket "de 7 døre - valget er dit". Her deler jeg nogle af mine inspirationskilder sammen med mine egne tanker, holdninger og refleksioner omkring dørværkerne og de 7 ord, som de er bygget op omkring. Det er ikke en facitliste, tværtimod bare mulige indgange og tilgange, farvet af mine personlige filtre af viden, historier og erfaringer.
 
Rent praktisk er de 7 døre hentet, klargjort og opstillet af ildsjælene fra Kulturhus Sydvestmors. Charlotte fra Kulturarvforbindelsen har fundet placering til dørene, og Morsø Kommune har givet tilladelse dertil. Og så har jeg føjet mine tanker, tolkninger og streger på.
 
Kimen til projektet er opstået hos Benedicte Tønsberg, Stiftspræst for åndeligt søgende i Aalborg Stift, med det formål at være 7 indgange til fordybelse i de 7 pilgrimsord på Pilgrim Mors' vandring i 2013. www.pilgrimmors.com
 
FRIHED - Anja Korsgaard - de 7 døreOpgaven med de 7 døre har været en stærk personlig rejse og fordybelse i 7 grundlæggende ord og følelser. Du inviteres her med på en personlig pilgrimsvandring mod bedre forståelse af livet, andre, os selv og de genveje/omveje vi alle tager.
 
DE 7 DØRE har været at finde i naturen på Mors i perioden 19. maj - 5. oktober 2013.

Herefter genforenet ved Skovkirken i Karby.
 
Kærligst Anja Korsgaard
En ottende dør er opstået. Se mere om DEN 8. DØR her
Virker bladre-brochuren herunder ikke i din browser?
Så kan du åbne brochuren som pdf her
 
Anja Korsgaard
Anja Korsgaard
Kunstner i ord og billeder