De 7 døre / Langsomhed

Langsomhed

LANGSOMHED - Anja Korsgaard - de 7 døre"Der er en hemmelig forbindelse mellem langsomhed og erindringen,
mellem hurtigheden og glemslen.

I den eksistentielle matematik tager denne erfaring form af to elementære ligninger: Graden af langsomhed er ligefrem proportional med erindringens intensitet; graden af hurtighed er ligefrem proportionel med glemslens intensitet."
Milan Kundera
 
 
 
 
 
 
 

Slap af ... og nyd udsigten, vejen og verden

Der var en gang jeg havde meget travlt. Det har jeg stadig lidt for tit. Men i dag ved jeg at det ikke er meningen med livet, og jeg øver mig i at gå langsomt og nyde vejen.
Hastværk er lastværk. Langsomhed en dyd ... Den snoede vej er den, der fører direkte til mål. Går jeg kun den lige vej, risikerer jeg at falde i afgrunden og gå glip af det levede liv.
 
 

At turde vende tingene på hovedet

LANGSOMHED - Anja Korsgaard - de 7 døreDette dørværk vender på hovedet og så ikke alligevel. Da det var færdigt og skulle sættes i ramme stod det nemlig klart at op var ned og ned var op. Der blev pointeret for mig, at jeg havde malet døren mens den stod på hovedet, og at netop dette dørværk derfor var nødt til at stå på hovedet for at vende rigtigt. Kunsten at tilpasse sig blev sat på prøve. Endnu et valg og en beslutning at træffe: Hvilken sandhed er stærkest ... Blev døren vendt eller blev kunstværket vendt?
Forståelsen af det jeg har skabt er også vendt på hovedet. For såvel andre menneskers kommentarer som de ting jeg oplever og læser efterfølgende, er med til at give mig en dybere personlig forståelse og tolkning af, hvad jeg har manifesteret, åbnet og lukket dørene for.
 
Måske er vejen en hvid slange på et fundament af ild, der uendeligt langsomt rejser sig fra foden af livets træ og ender ud med at være nøglen til en højere bevidsthed ... Måske?
LANGSOMHED - Anja Korsgaard - de 7 døre
LANGSOMHED - Anja Korsgaard - de 7 døre
LANGSOMHED - Anja Korsgaard - de 7 døre
  Slap af ... og nyd udsigten, vejen og verden Der var en gang jeg havde meget travlt. Det har jeg stadig lidt for tit. Men i dag ved jeg at det ikke er meningen med livet, og jeg øver mig i at gå langsomt og nyde vejen.