Det Store Projekt

I finansåret 1. april 1860 til 31 marts 1861, blev et stort projekt sat i gang på Sorø Akademi. Nogle af lokalerne skulle restaureres og dekoreres i mere kunstnerisk stil i hovedbygningen. Arbejdet blev udført af dekorationsmaleren Hilker, som senere kom til Vestibulen i 1870 - 1871. Hilker var meget inspireret af den pompejanske stilart, hvilket rummet også bærer meget præg af. Blandt andet den blå farve på væggen, da de pompejanske hovedfarver er gult, rødt og blåt. Georg Christian Hilker blev født den 5. juni 1807, og døde den 13. januar 1875.

Georg HIlker, Kunstner.

Georg Christian Hilker blev født den 5. juni 1807 i København. Da han kun var 13 år begyndte han på Kunstakademiet og derefter i malerlærer hos Baruël. I lære hos ham blev Hilker introduceret til dekorationskunst. Det var dog, da han var malersvend hos malermester Kongslev, at han blev interesseret i dekorationsmalerier. Hilker arbejdede i en række fine huse og herrergårde i blandt andet i Sorø og ved Fredriksholms kanal som han prøvede at male i en pompejansk stil. Efter det blev Hilker sendt til Italien. Da han kom hjem, havde han mange job foran sig. Han malede loftene i Thorvaldsens Museum og i 1870 til 1871 malede han Sorø Akademis Vestibule og Stengang i sin egen innovative udgave af den pompejanske stil. Georg Hilker døde den 13. januar 1875 i København. Efter sin død blev han kåret til Ridder af Dannebrog.   

Peder Malling, arkitekt

Peder Malling blev født 22. december 1781 i København og var en dansk arkitekt. Han blev uddannet til arkitekt, dels under C. F. Hansen og dels på Kunstakademiet. Af hans selvstændige arbejde kendes kun restaureringen af Bringstrup Kirke, gravmælet over Tordenskiold i ligkapellet ved Holmens Kirke samt hovedbygningerne for Københavns Universitet og Sorø Akademi.
Genopførelsen af Sorø Akademi efter branden i 1813 blev fuldført i 1827. Her har Peder Malling ikke taget hensyn til de pavilloner, der blev reddet, resterne af Akademiets anden bygning, men han har i stedet valgt en simpel, lidt almindelig paladsstil. 
Han døde, ugift, den 3. maj i 1865.