Da jeg også her ved mine billeder, vil bruge rav, ja så er der fugle ved vandet jeg har brugt som model – men du kan jo sagtens filte andre dyr der er ved stranden, så det passer sammen med rav.
Motivet kan enten bruges som et billede, her er det kun filte-teknikken med filtenål der anvendes – eller som et motiv til en taske/tehætte. Men her skal man have lidt kendskab til filtning, da jeg til selve motivet bruger nåle-teknikken, og når jeg er færdig med det ønskede motiv, vådfilter jeg – dvs. vand og sæbe.
Har man ikke prøvet at vådfilte tasker eller anden form for filtning med vand og sæbe – vil jeg ikke anbefale at du går i kast med denne opgave, før du er noget øvet i at filte med vand og sæbe – da der er mange timers arbejde med at filte motivet, ærgerligt hvis det mislykkes. Et godt tip er at bruge et stykke nålefilt i den størrelse som jeg vil have billedet / motivet, for at få baggrunden så stabil som mulig.
Materialer: Filtemåtte, filtenåle, nålefilt (100% merinould der er forfiltet), forskellige farvet uld, evt. et billede af det motiv du vil filte, ramme og de stykker rav du vil bruge.
Til alle mine motiver / billeder, uanset hvor stor det skal være, bruger jeg kun 1 filtenål at arbejde med – men man kan få en beholder, hvor der kan sidde flere nåle i, men personlig synes jeg, at jeg arbejder bedst med 1 nål. Læs ”
Gamle ravkæder får nyt liv og Forårsblomster – her har jeg beskrevet lidt om uldtyper, filtenålen og om fremgangsmåden.
Der er lige en ting – ting tager tid og jo mere omhyggelig du er, jo pænere bliver resultatet – rigtig god fornøjelse.