Bøgerne om Sika Haslund

- En voldsom brand i en nedlagt bygd ud for Nuuk får tragisk udgang, og kort efter stjæler ukendte tyve gamle bøger og protokoller på kirkekontoret i Ilulissat. Langt fra Grønland omkommer en person under mystiske omstændigheder, og ved et tilfælde opdager Sika en forbindelse mellem de tre sager. (Skibet fra Isfjorden)

FROSNE BEVISER modtog Det Danske Kriminalakademis diplom som årets bedste danske debutkrimi i marts 2017. 

Sika Haslund er hovedperson i Frosne Beviser, Den Sorte Engel og nu Skibet fra Isfjorden. Sika er vendt tilbage til Grønland efter et liv i Danmark, som brat blev afbrudt. Hun er ved at finde sit ståsted i et land, hvor hun ikke har boet, siden hun var ganske ung, og et samfund der ikke er helt, som hun forventede.

 
 

Omtale og anmeldelser

“Jeg er vild med den afdæmpede fortællestil, som lader læseren få et spændende indblik i Grønlands natur og befolkning ved siden af intrigen.”
 
”..der er en egen fryd over at se intrigen lægge sigt smukt tilrette og personerne træffe de – kloge eller katastrofale – valg, man havde ventet”
 
”Nina von Staffeldt kender sine personer og deres dagligdag”

“Noget så sjældent som en sympatisk thriller”
 
“Gedigent, klassisk krimihåndværk ... man kan sagtens få lyst til at læse bogen en gang til”

Forår 2019

Krimimessen 2019
I weekenden den 6-7 april står den på Krimimesse i Horsens, der som sædvanlig sætter et spændemde program op.
 
Lørdag d. 6/4 kl. 15.20 i Forsamlingshuset skal jeg tale om Arctic Noir med Jette Lydom Kristensen
 
Søndag kl. 13.00 er jeg på Rød Scene, hvor jeg fortæller om 'Skibet fra Isfjorden' og skriveprocessen til David Jacobsen Turner.
Se hele programmet på https://krimimessen.dk/program