Omtale og anmeldelser

Bøgerne om Sika er blevet modtaget flot af anmeldere og læsere - og især er jeg glad for de mange positive tilbagemeldinger og ros jeg stadig får, når jeg møder folk. Det sker alle steder: På gaden i Nuuk, i et fly til Uummannaq, i lufthavnen i Kangerlussuaq, på bogmesser og til små og store arrangementer i Grønland, Danmark og Island.

Medier og bloggere

“Gedigent, klassisk krimihåndværk ... man kan sagtens få lyst til at læse bogen en gang til”
WEEKENDAVISEN

"Den Sorte Engel lever på sin velskrevne kærlighed til Grønland"
POLITIKEN
 
"Jeg er blevet bidt af serien fra det iskolde nord”
GYSEREN
 
”Jeg glæder mig til at lære mere om Sika Haslund, for Den Sorte Engel er en af årets bedste og mest originale spændingsromaner"
BOGPUSHEREN
 
'Danske politiske thrillere er fuldt på højde med det internationale niveau ... von Staffeldt leverer varen'
JYLLANDSPOSTEN

"... Bøgerne bliver bedre og bedre for hver bind i serien - og det er ikke fordi de første var dårlige! Alle bøgerne viser forfatterens nære forhold til og store viden og Grønland, og det er for mig det, der adskiller hendes bøger fra de øvrige krimier og spændingsbøger, jeg har læst om Grønland som lokalitet"
KRIMIFAN.DK

"Noget så sjældent som en sympatisk thriller"
GODBOG.DK
 

 
Weekendavisen  
   
 Politiken
 
KNR - Grønlands TV & Radio
 
 
 
Weekendavisen
 
 
Sermitsiaq
 
 

- læsere skriver ..

– Synes det er en virkelig helstøbt krimi med et spændende plot. Synes også, at forfatterens fornemmelse for og kendskab til Grønland gør, at romanen virker som om den er skrevet 'indefra' så at sige. Rigtig god!
 
– Allerede kort inde i Den Sorte Engel erindrede jeg den glæde, fængsling og forventning, jeg læste Stieg Larssons Millenium-trillogi med. Nina von Staffeldt formår virkelig at få læseren med sig ind i historien. Heldigvis er bogen ikke fyldt af rædslen og uhyggen i Millenium-trillogien, men spænding er der nok af.
 
- Jeg har arbejdet de sidste 20-25 år med lufthavns- og fly projekter for Air Grenland og forskellige Departementer i Grønland, hvilket har givet mig god indsigt i det grønlandske samfund. Dine beskrivelser af lokaliteterne, af kulturforskelle mellem grønlænderne og de tilkaldte danskere samt kulturen i den grønlandske administration er beskrevet med indsigt og varme. Hertil kommer naturligvis nogle fremragende plot.
Jeg håber der er flere bøger undervejs.

– Spændende personskildringer, spændende udvikling i hovedpersonen. Tiltrængt udvidelse af bøger om/fra Grønland: Den viser, at Grønland er meget (!) mere end Jørn Riel, Peter Freuchen, Kim Leine og de (ellers nok så relevante) samfundskritiske bøger. Grønlands byer er også byer med mennesker som alle andre steder, og det er der hermed kommet en krimi om.

– Jeg læste en anmeldelse, hvor anmelderen indimellem fik lyst til at ruske bogens hovedperson Sika. For mig er hun bare helt almindelig menneskelig og især kvindelig?? Jeg kan vældig godt lide hendes energi, overvejelser og drive, og fra bogens begyndelse bliver jeg meget nysgerrig på at høre mere om hendes erkendelser og oplevelser. For mig er det, der gør bogen til en frydefuld oplevelse…

– Jeg begyndte at læse Frosne Beviser i flyet. Efter et par sider lagde jeg den væk, havde ikke rigtig lyst til krimi. Da vi ankom for et par dage siden gik det op for mig, at jeg manglede en god bog. Så kom jeg i tanke om din og begyndte at læse videre. Nu efter et par dage er jeg færdig og jeg er VILD med den; jeg glæder mig til toeren. Jeg er vild med din rolige måde at fortælle uden at det mister spænding. Jeg er vild med de billeder du giver mig i hovedet og jeg synes rigtig godt om Sika, selv om jeg føler jeg ikke kender hende godt nok endnu. Jeg glæder mig til at lære hende bedre at kende. Du har formået at give mig lyst til at læse krimier. Dine krimier.
 
–  Jeg er vild med den afdæmpede fortællestil, som lader læseren få et spændende indblik i Grønlands natur og befolkning ved siden af intrigen.