|
|
|
|
|
Effektivisering på 1,5% - ca. 55 mio pr år?31-10-2013 08:30 Ambitionen om at effektivisere 1,5% eller 55 mio. pr år de næste 4 år i Vejle Kommune skal lige besvares:
1) Hvordan regner I?
Vi skal gennemføre reelle effektiviseringer på kommunens reelle udgifter - derfor må det blive på nettoservicedgifterne vi skal spare på. Dvs driftsudgifterne minus statens refusioner, statens medfinansiering af sundshedsudgifter og brugerbetalingerne og derfor skal vi spare på 3.7 milliarder kroner ikke på 4,3 milliarder (Økonomiministeren)
3) Hvor er kilderne til jeres sparelser?
2) I kommer til at spare de samme penge to gange
Nej, der er gjort meget ud af undgå dette - alt hvad der er af digitalisering i moderniseringsaftalen er for eksempel trukket ud.
3) Hvor vil I spare?
Vi vil effektivisere - vi har ledere, der skal udføre effektiviseringen under forudsætningen af, at det skal ske med naturlig afgang. Dvs når 10 går fra skal der ansætte 9. Der er klare forveninger i Kommunernes Landsforening til at moderniseringsaftalen gør arbejdsgangene lettere og er Vejle jo med her - det skal kunne lade sig gøre.
4) Hvor er jeres "huller i osten" - I m&ari Konkurrence er godt!30-10-2013 18:49

Når der ligger 3 supermarkeder på et torv er der konkurrence, frugten er friskere og kaffen billigere, end hvis der kun ligger ét supermarked på det samme torv. Konkurrencen sikrer høj kvalitet og lav pris. Og sådan skal det også være når Vejle Kommune køber ind. Dansk Industri har beregnet at Vejle Kommune kan spare 70 millioner, hvis flere opgaver bliver konkurrenceudsat gennem udbud og her kunne en ny politik således gøre det muligt at sætte skatten ned.
Kommunale udbud kunne også gøre det muligt for lokale virksomheder først at vinde opgaver lokalt og så vokse videre i andre kommuner. Det forudsætter at udbudene gøres enkle. Udbud er i Vejle Kommune store dokumenter med juridiske krav og betingelser, som kun store virksomheder har ressourcer til at svare på. I Sverige anvender man udbud, hvor man stiller krav om resultater og effekt, og på den måde ikke kræver en 80-siders beskrivelse, men kommer ned på 8 sider på den samme opgave. Sådan får man flere mindre virksomheder med i udbuddene.
Jeg kan forstå, at man bl.a. fra Socialdemokraternes side ønsker at indsætte arbejdsklausuler i udbudsmaterialet. Det mener vi i Liberal Alliance er at gå for langt. Der er via udstationeringsdirektivet og arbejdsmiljøreglerne allerede minimumsstandarder på en lang række om Sigtenbjergaard ignorerer eksperternes trafikråd25-10-2013 23:41 Borgmester Arne Sigtenbjergaard synes ikke at have lært af fortidens fadæser, når han i sagen om mulig etablering af en nye togstation fuldstændig ignorerer eksperternes råd. Sådan lyder dommen fra Liberal Alliances spidskandidat, Peter G. Harboe, der er fortørnet over, at borgmesteren stædigt vil fastholde stationen i Vejle midtby, på trods af eksperternes råd om det modsatte:
”De fleste i Vejle ved, hvilken fatal fejlinvestering Vejlefjordbroen har været og hvilket trafikbøvl det har ført med sig. Nu er borgmesteren ved at foretage endnu trafikpolitisk brøler. Eksperterne er ikke i tvivl om, at stationer ved Hornstrup og Skærup vil komme hele Vejle til gavn, men Sigtenbjergaard vender blot det døve øre til,” siger Peter G. Harboe.
Harboe henviser til at, at Borgmester Sigtenbjergaard allerede i maj måned konsulterede henholdsvis Henrik Harder, trafikforsker, Aalborg Universitet og Jens Egdal, direktør, Transport Vest, Rambøll. Eksperterne gav bud på de nye stationer og begrundede det med at udviklingen peger i retningen af Park-and-Ride-stationer fordi togbaner i fremtiden skal anlægges med henblik på ture over 100 km.
”Alle de siddende politikere taler for, at vi skal bevare stationen i Vejles bymidte i forbindelse med den nye togplan. Det medfører, at alle der skal til Kø Hvad forestiller Venstre sig?1 Kommentarer 25-10-2013 11:00
Nu kan vi se hvilke kommuner, der tænker i vækst og effektivisering
Og Vejle er desværre ikke én af dem. Oversigten over budgetforlig i de 98 kommuner kom i går. Den viser at 26 kommuner sænker skatten næste år. Bl.a. Kolding og Horsens sænker erhvervsskatten.(dækningsafgiften) Vejles byråd glimrer i opgørelsen - de nuværende politikere sænker ikke skatten eller tænker i effektvisering. Bare fortsætte som hidtil, må være Venstre i Vejles motto.
Skal Vejle bare kan køre videre som én af Jyllands dyreste kommuner at drive virksomhed i? At der ikke skal effektiviseres på trods af sommerens Moderniseringsaftale og Tillidsreform?
Liberal Alliance i Vejle har stillet en sammenhængende økonomisk politik op for at placere Vejle blandt de kommuner, der kan tiltrække virksomheder og mennesker og det bør vælgerne overveje til kommunalvalget. Tillid og faglighed i det offentlige18-10-2013 14:37 Indlæg i dagens Vejle Amts Folkeblad. 
Af Mette Bock (MF) Horsens og Peter G. Harboe, Vejle, spidskandidat til byrådet i Vejle, LA
I Vejle Amts Folkeblad d. 1. oktober kunne man læse at Hedensteds ansatte indkaldte til møde om mangel på ressourcer. Fem dage efter mødet valgte politikerne i Hedensted at sende flere penge. Sådan sker det tit i en kommunal valgkamp. Alt skal løses med flere ressourcer og dermed højere skatter.
Det, politikerne i Hedensted overså var, at sosu-assistenterne på mødet er citeret for at nævne at "papirarbejde og dokumentation overskygger helt arbejdet for social- og sundhedshjælperne".
Vi kan på landsplan se, at mange grupper af offentligt ansatte anvender langt under halvdelen af deres tid sammen med borgerne. Socialrådgivernes egen organisation oplyser, at socialrådgivere på jobcentre kun bruger 20 procent af tiden med borgerne. Ministerielle opgørelser viser, at at en sosu-assistent kun arbejder 44 procent af tiden med borgerne, en sosu-hjælper blot 29 procent mens en skolelærer tilbringer 39 procent af tiden sammen med børnene. Langt hovedparten af tiden går altså med alle mulige andre opgaver, som der selvfølgelig skal være tid til. I Liberal Alliance synes vi blot, at balancen er helt skæv. Vi skal sanere kraftigt i alle kontrol- dokumentations- og administrative opgaver, s& Konkurrence kan give bedre kvalitet!17-10-2013 18:15 I Vejle Kommune kan vi spare 33 millioner kroner årligt ved at konkurrenceudsætte flere opgaver i det sociale område. Det er gammel viden beregnet i foråret af Dansk Industri. Det nye i denne forbindelse er, at det er ikke ligegyldigt hvordan der udbydes. Geert Jørgensen fra brancheorganisationen LOS - De private sociale tilbud, skriver at den måde kommunerne gennemfører udbud på, ender med at det bliver den "bløde mellemvare", der leveres.
Og det er helt unødvendigt når konkurrencen kan skabe bedre kvalitet. Det forudsætter bare at det gøre intelligent. Så nuancerne skal på - vi kan skabe gode sociale tilbud til de svageste.
Udfordringerne i Vejle Kommune kræver at nogen stikker hovedet frem15-10-2013 15:45 Kære redaktør Ina Bjerregaard,
Tak for dit indlæg i sidste Lokalavisen Weekend, hvor du advarer vælgerne mod at stemme på en tøsedreng. Den lægger jo op til et svar, for du har ret, det er ikke ligegyldigt, hvem man stemmer på. Vejle er udfordret i disse år med mindre vækst end nabokommunerne, med en meget stram lokalplan, der forhindrer udvikling og med folkeskoler, der samlet ligger i den svage halvdel af Danmarks kommuner. Det skal der gøre noget ved. Her er tre bud, der forhåbentlig viser at nogen tør.
Det første bud er, at fjerne den erhvervsskat, der er den højeste i Jylland og som skader Vejles omdømme. Og for at fjerne skatten skal der effektiviseres i den næste byrådsperiode. Ikke ved drastiske nedskæringer, men ved at fjerne kontroller, fjerne krav til dokumentation og vise tillid til de fagfolk vi har i kommunen. Vi har fået en Moderniseringsaftale, en Digitaliseringaftale og en Tillidsreform, der alle peger på muligheder for effektivisering og nu skal disse aftaler udmøntes og give mere arbejdsglæde. Forslaget er effektiviseringer på 1,5% pr år i den næste byrådsperiode.
Det næste bud er at løsne lokalplanerne, så mere kan lade sig gøre. Jeg er klar over at vi i foråret havde en sag i Jelling hvor en ny fabrik både støjede, lugtede og generede n Nye tal: Vejle i stagnation. Det kan gøres bedre12-10-2013 13:07 Vejles Vækstbarometer er udkommet for dette kvartal fra Vejle Kommune med nye tal.
Vækstbarometeret viser at Vejle er i fortsat stagnation i forhold til nabokommunerne.
Embedsmændene støtter loyalt den siddende borgmester i tolkningen af tallene og de benytter frasen "spirende vækst" mange gange i denne udgivelse.
Tallene viser desværre at Vejle udvikler sig langsommere end nabokommunerne - Vejle stagnerer.
Antallet af arbejdspladser faldt i Vejle fra 2011 til 2012, mens tallet steg i Kolding og holder status quo i Horsens.
I kommentarerne fortæller embedsmændene, at der er kommet flere IT-arbejdspladser, - så vidt jeg kan se i statistikken omkring 60 nye arbejdspladser - men samlet opvejes tabet af arbejdspladser ikke - der er stagnation i Vejle Kommune.
Bosætningen stiger mere i Horsens og i Aarhus end i Vejle. Vejle tiltrækker flere, der flytter til Østjylland fra den anden side af den jyske højderyg. Men i konkurrence med Horsen sakker Vejle bagud. Så der er noget med attraktiviteten i Vejle Kommune.
Antallet af overnatninger på hotellerne er faldet med 4.000 eller 5%. fra 1. kvartal 2012 til 1. kvartal 2013 .
Embedsmændene dykker ned i tallene og finder, at der er flere overnatninger blandt forretningsfolk og at dette giver mere omsætning end fra familieovernatninger. Og det kan være k Mette Bock: Har kommunerne ikke forstået alvoren?10-10-2013 16:31 
Har kommunerne ikke forstået alvoren?
Af Mette Bock (MF), Liberal Alliance
Kommunernes budgetter for 2014 bliver vedtaget i disse dage. Det viser sig desværre, at budgetforligene drejer sig om at øge det offentliges økonomi og holde eller øge skattetrykket i kommunerne. I Vejle holder den Venstreledede kommune skatteniveauet og viderefører Jyllands højeste erhvervsbeskatning. I Horsens øger borgmesteren grundskylden og klemmer 4-5.000 kroner mere ud af boligejerne. Har de lokale politikere ikke en forståelse for alvoren i Danmarks situation? Danmark har haft Europas laveste vækst i de sidste 10 år. Og vi halter langt bag nabolande som Sverige. Der er behov for et kursskifte.
Vi må se i øjnene, at der er problemer med at levere velfærden og udfordringen vil vokse i de kommende år, når vi får flere ældre og færre unge. Opgaven er med andre ord at skabe økonomisk råderum, så vi kan magte de opgaver, som skal håndteres. I Liberal Alliance mener vi, at vejen går over lavere skat, skabelsen af flere arbejdspladser og en effektivisering af den offentlige sektor. Mindre administration og kontrol, flere varme hænder.
Det har ellers ikke skortet på de gode intentioner fra regeringens side i løbet af sommeren, hvor der blev indgået aftaler med Kommunernes Landsforening om Efter borgermøde med "Klemt" - der skal tænkes nyt08-10-2013 06:52
Redaktør Nick Allentoft fra internetmagasinet "denoffentlige.dk" bad om mine indtryk fra borgermødet som Klemt havde arrangeret
Det var meget interessant at høre indlæggene. Her er mine indtryk:
(a) Først det negative; der var ikke tillid mellem kommunen og den enkelte med hjælp behov
Jeg hørte at nogle kommuners sagsbehandlere havde "ophævet tavshedspligten" at de lyver om at have sendt breve, at de noterer andet ned end det der er aftalt mundtligt og at de ikke svarer på henvendelser. Og så var der 3-5-8 års sagsbehandlingstider. Hvad har vi lige gang i?
Det var ikke til at høre om det var specifikt for Vejle eller generelle eksempler.
(b) Det er dybt uretfærdigt at nogle rammes og andre ikke
Stig Gerdes brugte argumentationen om retfærdighed. At der ikke er retfærdig behandling i kommunerne. Og det argument virker mærkeligt på mig. Det er aldrig retfærdigt at nogle rammes af sygdom, ulykke, lidelse og jeg tror at vi må fjerne ordet i debatten. Livskvalitet har ikke noget at gøre med om du har fået din retfærdige andel. Så værdig behandling ja, løsninger ja, livskvalitet ja, men retfærdighed?
(c) Min refleksion efter mødet - hvad skal dette ende med?
Hvis vi fortsætter ned af den sti som jeg hørte om tirsdag aften, m&a <
1
2
3
4
5
>
|
|
|
|
|
|