Internetlån

Internetlån

Internettet er en forunderlig størrelse, fyldt med muligheder, fordele og viden. E-handlen og nettets fordele har hurtigt spredt sig til mange brancher og nu har tendensen for alvor fået fat i lånemarkedet.

Det betyder at der er kommet en del nye udbydere til, henover de seneste par år. Et klart tegn på at du som forbruger har flere og bedre muligheder end længe. Det suppleres af, at flere låneudbydere online tilbyder dig renter fra kun 5-10 %.

Internetlån er blevet et godt alternativ til banklån og denne hjemmeside er dedikeret til emnet. Vi giver dig en top 10 over lånesider på nettet, indblik i de vigtigste begreber og alle det vigtigste nye.
 

Lånet skal matche dine behov og økonomi

Når du laver et internetlån eller et almindeligt banklån, er det altid vigtigt det matcher dine behov og ikke mindst din økonomi. 
 
Det kan lyde simpelt og som en selvfølge, men de færreste kender til implikationerne. For det betyder at rådighedsbeløbet ikke må være mindre end din månedlige ydelse. 
 
At løbetiden skal matche din nuværende økonomi og faste indtægt, så tilbagebetalingsperioden forløber efter planen. 
 
Sidst, så er det klart at lånebeløbet skal være tilstrækkeligt til det du vil købe. 
 
Specielt på Internettet kan det være svært selv at få skabt sig overblik og søge hos de rigtige udbydere. Der er heldigvis flere gode services online, der kan give dig det komplette overblik. 
 
En af de mest nyttige sammenligningssider er Stlaan.dk, hvor du kan få overblik præcis efter dine behov. Det gør det enkelt at sammenligne og få overblik over mulighederne, alt efter dine ønsker.
 
Det gør hele processen meget nemmere, uanset om du er en 19-årig studerende, eller en 30 årig mand med brug for 50.000 kr .
 
 

Værd at vide om internetlån

Internetlån er en betegnelse for alle de lån du laver online. Det siger sig selv. Hvad der er mere interessant er, at det næsten altid vil være omfattet af samme lånetype, krav og forhold.

De vil i mange tilfælde være at typen lån uden sikkerhed og i skrivende stund, er det maksimale lånebeløb på 400.000 kroner hos Bank Norwegian.

Ellers går beløbet typisk fra 100 kroner og helt op til de 400.000 kroner hos de over 20 udbydere -og white label koncepter på markedet.
 

Almindelige krav til dig som låner

De er hver især forskellige i deres kundeservice, koncept og krav. Men selvom deres lånekrav er forskellige, vil de generelt have disse krav til dig:
  • Du skal være dansk statsborger og/eller bosiddende i Danmark.
  • Du skal være myndig dvs. 18 år. Kravet varierer fra 18 til 20 og 25 år.
  • Du skal have en fast indkomst. Kravet kan varierer fra 150.000 - 250.000 kroner pr. år.
  • Du må ikke stå i RKI (gælder for nærmest alle udbydere).
  • Du skal kunne fremvise lønsedler og/eller dokumentation.
 
Disse lånekrav er heldigvis nogle de fleste danskere vil være i stand til at opfylde. Hvis ikke, bør du i hvert fald overveje om du overhovedet skal søge finansiering. 
 
I banken vil du ofte blive spurgt til formålet og kun hvis det er fornuftigt, vil de stille penge til rådighed. Sådan er det sjældent på nettet. 
 
Her kan du ansøge og blive godkendt, uden overhovedet at nævne formålet. De fleste lånefirmaer er faktisk "ligeglade" så længe din økonomi og indtægt er tilfredsstillende.

Er lån på nettet en god ide?

En af de mest almindelige spørgsmål for mange forbrugere er, om lån på nettet er en god ide? Svaret er desværre meget komplekst, da det afhænger af en lang række faktorer.
 
Hvordan ser din privatøkonomi ud, hvad er formålet og hvilken ÅOP kan du opnå?
 
Alle centrale spørgsmål og elementer, når man skal vurdere om det er en fornuftig beslutning. Lad os starte med privatøkonomien.
 
Kun med en sund økonomi bør du låne penge, uanset om det er online eller i banken. Ellers skal formålet været helt specielt og godt.


Hvad er formålet?

Det har meget at sige hvilket formål du har bag lånet. Hvis det er til en ny fladskærm eller campingvogn, er det jo til ren forbrug.
 
Det bør stille højere krav til din økonomi og den rente du får tilbudt. For jo dårligere økonomi og højere rente, desto dummere en beslutning vil det være.

Sidst til ÅOP (de årlige omkostninger i procent) begrebet som er så afgørende. Lav ikke internetlån for enhver pris, men kun hvis du kan få det til en acceptabel ÅOP procentsats.
 
Ellers bliver det alt for dyrt for dig. Du kan læse mere om ÅOP på vores side om lånebegreber.
 
På siden vil vi gennemgå følgende begreber: 
  • ÅOP
  • Debitorrente
  • Rådighedsbeløb
  • Løbetid