Badebroen / Badebroen

Badebroen

Læskærmen er historie!


På generalforsamlingen d. 15 juni blev det besluttet med en stemmes flertal ikke at sætte læskærmen op mere. En trist beslutning. Læskærmen kunne ikke stå imod presset for "udviklingen" i kvarteret. For to år siden var der godt 150 husstande indenfor den fysiske afgrænsning af badebroens medlemmer. I morgen kommer der ekstra 244 boliger til. Det sætter massivt pres på broen. Nye kommer til - nye der ikke har den samme veneration for broen med læskærm, måske aldrig oplevet hvor fantastisk den er at bade fra.

Coronaen har måske også gjort sit, i og med vi har været nødt til ikke at sætte læskærmen op, bla. for at undgå halvlukkede rum med for mange folk. Endelig føler nogle af naboerne sig generet af larm fra broen, som de mener, er mere voldsom når skærmen er sat op. Andre, helt tæt på broen er dog af den modsatte opfattelse.

 

Vi var endelig blevet politianmeldt af Kystdirektoratet. Noget jeg havde set frem til. Endelig at få sagen bragt for domstolene. Få afgjort læskærmens lovlighed, grundet dens lange historie.

Jeg tror, vi kunne vinde den sag.

Nu er det slut. Uden nogen afgørelse.

Jeg er derfor gået ud af bestyrelsen. Nye er kommet til.

En epoke er afsluttet. Et vartegn for Vejlby Risskov er væk.

Vi har broen. Vi kæmpede og kommunen gav sig til sidst. Det er måske det vigtigste. En halv eller måske 3/4 sejr. Min sidste handling bliver at aflyse retssagen på mandag.
Sommeren er kommet, vandet er dejlig, næsten for varmt allerede.

 
Risskov d. 24/6 2021
Per Lykke jacobsen
forhenværende formand for Broen
 
Nils-Henrik Pedersen | Egelundvej 3, Risskov - Danmark