|
|
|
Boligboblens ofre er udpeget.4 Kommentarer 24-10-2012 11:49 Mange mennesker har solgt med enorme tab og tynges nu af dyre banklån i årtier fremover.
Mange flere spåes samme skæben.
Syv ud af ti huse købt i 2007 blev i år solgt med tab. Oveni skal lægges salgsudgifter på op til otte procent af boligens værdi.
Dvs at hver fjerde hus har mistet over en tredjedel af dets værdi.
Mange af disse handler efterlader sælgerne med en stor udækket gæld, der forrentes af banken som et dyrt forbrugslån.
Her kan TBEA hjælpe, så du ikke står med en livslang gæld!
kontanthjælp24-10-2012 11:42
Københavns Kommune kritiserer banker for at modregne gæld i kontanthjælps-modtageres ydelser, så de ikke har nok at leve af.
I strid med loven modregner bankerne øvrig gæld i kundernes sociale ydelser. Det rammer kontanthjælpsmodtagere med i forvejen små rådighedsbeløb, så de får svært ved at opretholde selv en beskeden levestandard.
Københavns Kommune oplever problemet på nært hold og forsøger at hjælpe deres borgere i dialogen med banken, eller ved at udbetale kontanthjælpen som en check eller til en anden bank end den, som borgerne har gæld i.
»Folk ringer til os og siger: »vi har ikke noget at leve af, fordi banken har taget pengene«,« siger Niels Bauer, centerchef i Ydelsesservice i Københavns Kommune. Han har ikke overblik over problemets omfang, men mener, at bankernes indgreb rammer mange af de 22.000 mennesker, der er på kontanthjælp i Københavns Kommune.
I Finanstilsynet bekræfter kontorchef Annette Bjåland Andersen, at man fra gældsrådgivere har hørt, at bankerne modregner for meget i folks kontanthjælp – og det er i strid med loven, der siger, at der skal være penge til »opretholdelse af et beskedent hjem og beskeden levefod«:
Direkte fra børsen.24-10-2012 11:21 Banker rådgiver for egen vindings skyld.
Man skal passe på med at stole på bankernes investeringsrådgivere. De anbefaler langt overvejende de investeringer, som banken tjener bedst på, viser ny analyse fra Forbrugerrådets blad Tænk Penge.
Man har undersøgt investeringsrådgivere i de fem største pengeinstitutter Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Nykredit Bank og Sydbank.
Undersøgelsen er foregået ved, at en gruppe testpersoner har ringet til de fem banker og bedt om råd til, hvordan de med en investeringshorisont på syv år skulle investere deres opsparing på 300.000 kr.
I alle tilfælde endte kunden med produkter, der koster tusindvis af kroner mere end de billigste alternativer på markedet .
Ifølge Tænk Penge klarer Sydbank sig bedst i testen foran Nykredit Bank, Jyske Bank, Nordea og Danske Bank. Men der var forskelle på mellem 10.000 og 18.000 kr. mellem bankens anbefaling og det billigste alternativ.
Sælgere ikke rådgivere
"Det er et problem, når bankernes anbefalinger bliver styret af provisionens størrelse frem for kundens behov".
Det betyder, at de danske forbrugere hvert år betaler milliarder for meget for deres opsparing i investeringsbeviser," lyder det fra Troels Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet til Tænk Penge.
Anklagen mod bankerne er, at det er sælgere frem for r Gældsrådgivning til de studerende.23-10-2012 14:25 Flere og flere danskere bliver stemplet som dårlige betalere, da de har svært ved at afdrage deres SU-gæld.
Mens der i 2011 blev sendt 5.742 dårlige betalere videre fra Statens Administration over til Skat, er der i løbet af 2012 frem til i dag allerede sendt 5.145 videre i systemet.
Det er en stigning på over 10 pct. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.
Forklaringere på denne store stigning kan være flere ting, men to af de måske største faktorer er:
- Dårlig/eller slet ingen økonomisk rådgivning omkring optagelse og afvikling af SU-lån .
- Manglen på arbejdspladser.
Arbejdsmarkedet er hårdt for de unge nyuddannet. Som det ser ud lige nu, er den sidste mand der kommer ind af døren, også den første som ryger ud igen.
Skulle du selv stå I denne situation, er du meget velkommen til at kontakte TBEA , hvor vi sammen kan finde en holbar løsning på situationen.
Opløsning af sameje04-06-2012 15:09
Hvis to parter ejer fast ejendom sammen, men ikke kan blive enig om at sælge, er det nødvendigt at opløse samejet, før et salg kan gennemføres.
Der bør i det hele taget altid indgås en skriftlig aftale om, hvad man gør, hvis forholdet går i stykker og ejendommen skal sælges - aftalen skal også i visse situationer tinglyses.
Hvis der ikke er lavet en aftale og forholdet er gået i hårdknude, er den eneste løsning at opløse samejet.
Ophævelse sker ved, at en eller flere af parterne meddeler, at samejet opløses, dette skal dog varelses.
Hvis der herefter ikke kan indgås nogen aftale om, at ejendommen forsøges solgt i fri handel, det vil sige via ejendomsmægler, eller nogen aftale om, at en eller flere af samejerne overtager hele ejendommen, kan der ske salg ved begæring til fogedretten som en frivillig offentlig auktion.
Dette sker i princippet efter samme regler som tvangsauktion, idet salget kun kan gennemføres, hvis der opnås dækning af samtlige panthavere ved det bud, der indkommer.
Hvis ikke der kommer dækning til samtlige panthavere dvs. at gælden i ejendommen er større end buddet – kan der ikke ske salg på denne måde.
Ring til TBEA hvis vi kan hjælpe dig i en given eller lignende situiation!
Konkurs- og hvad nu04-06-2012 15:05
Det er ikke bare uheldige kunder hos luftfartsselskabet Cimber Sterling, der kan redde en del af deres tab hjem via skattebilletten.
Kunder, der har tabt penge på konkurser i helt andre virksomheder, kan i mange tilfælde gøre brug af den samme lov, og dermed redde en tredjedel af det tabte beløb hjem igen via selvangivelsen.
Med hele 383 danske virksomheder, der gik konkurs i april, kan det blive aktuelt for mange danskere, som har penge ude at hænge.
Det nok mest omtalte eksempel er luftfartsselskabet Cimber, hvor mange kunder sidder tilbage med et tab på deres billetter(Tabet skal dog være på mindst 2.000,- kroner)
loven gælder også for alle andre ydelser som er købt og betalt, men som aldrig leveres, fordi selskabet går konkurs.
Andre eksempler kan være specialbyggede varer som et nyt køkken eller nye vinduer, catering til en fest, undervisning eller hvilken som helst anden forudbetalt vare eller ydelse.
Står du også I den uheldige situation, at have betalt for en vare du aldrig har modtaget.
Så kontakt TBEA , vi kan hjælpe dig. Scor solide gevinster på rentefri familielån02-05-2012 14:31
Det er populært at lade pengene blive i familien ved at oprette såkaldte familielån. For hvorfor betale høje renter og afgifter til banker og stat, når man kan score pengene selv? Men pas på, for dokumentationen skal være på plads, hvis man vil undgå at få Skat på nakken. (det hjælper TBEA med)
Der er stor interesse for såkaldte rentefri familielån blandt den mere velhavende del af familien Danmark, som f.eks. gerne vil spare børn og børnebørn for bankernes høje udlånsrenter eller give dem et afgiftsfrit arveforskud.
“I stedet for at give børnene et stort engangsbeløb og betale en masse i gaveafgift, vælger mange at oprette et familielån og sige, jeg lover, at du ikke skal betale renter.”
Men uanset om man har til hensigt at kræve pengene tilbagebetalt eller ej, skal der være tale om et lån, hvilket man skal kunne dokumentere, da det skattemæssigt er et krav, at der er tilbagebetalingspligt.
Spørg altid TBEA til råds før du få lavet et familielån.
Sådan skifter man bank01-05-2012 15:33 Hvor begynder man, når man vil undersøge muligheden for at skifte bank? Og hvad skal man fokusere på, når man skal til at forhandle? Her er nogle tips til, hvordan man skifter bank.
Sammenlign forskellige banker
Du kan bruge pengepriser.dk og mybanker.dk til at få et første overblik over markedet. Her kan du sammenligne priser fra pengeinstitutterne i Danmark. Undersøg, om det kan betale sig at samle alle dine bankforretninger et sted eller være kunde i flere.
Se efter låneomkostningerne
Når du leder efter det billigste lån, skal du se efter de Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP). Banken skal oplyse dem.
Forhandel om renter og gebyrer
Vær opmærksom på, at du ofte kan forhandle renter og gebyrer. Penge er en VARE.
Fortryd gerne dit lån
Du kan altid komme ud af dine lån. Nogle er der dog gebyr på.
Lad banken klare det praktiske
Når du har fundet den bank, du ønsker at være kunde i, skal du blot kontakte dem, og hvis de vil have dig som kunde, så klarer banken resten.
Giv besked om dit bankskifte
Din nye bank kan hjælpe dig med at give for eksempel din arbejdsgiver besked om dit bankskifte og dine nye konti osv. Husk at forhandle evt. omkostninger ved et bankskifte.
Kan kreditor tage efterlønnen, inden jeg får dem udbetalt?12-04-2012 14:38 Kan kreditor tage efterlønnen, inden jeg får dem udbetalt?
Hverken SKAT eller andre kreditorer har mulighed for at tage din efterlønsudbetaling, inden du får dem udbetalt til din konto.
Alle som vælger at få efterlønnen udbetalt, får I første omgang pengene indsat på deres konto.
Kan kreditor tage efterlønnen, efter jeg har fået dem udbetalt?
Som nævnt tidligere, kan kreditor ikke tage udlæg i din efterløn, før du får den udbetalt.
Men når de er udbetalt, kan kreditor indkalde dig i fogedretten, og HÅBE på, at dine penge stadigvæk står på din konto.
I fogedretten kan kreditorer nemlig godt tage udlæg i de penge, du har stående på din bankkonto. Også selv om det er penge, du har fået udbetalt fra din efterlønsudbetaling.
Alle kreditorer i Danmark er udmærket klar over, at mange danskere får udbetalt efterlønnen den kommende tid og de vil gøre meget for at få en del af disse penge.
Der er dog særlige regler, hvis du har gæld til skat.
Skat kan ikke tage din efterløn inden du får dem udbetalt, men de har altid mulighed for at inddrive de penge, der står på din konto.
Derfor kan det være en god ide, at bruge din efterløn til at betale dine kreditorer .
FAKTA: Det betyder efterlønsreformen for dig09-03-2012 11:58
Efterløn og folkepension efter den nye aftale:
En person, der var 57 år ved udgangen af 2010, vil som hidtil kunne gå på efterløn som 60-årig og få folkepension som 65-årig.
En person, der ved udgangen af 2010 er 55 år, må vente med at benytte sig af efterlønnen til vedkommende fylder 62. Ordningen vil dog fortsat være femårig, da pensionsalderen nu vil være 67 år.
En person, der er 51 år ved udgangen af 2010, vil først kunne benytte sig af efterlønnen som 64-årig. Samtidig får vedkommende kun efterløn i tre år, hvorefter man overgår til folkepension.
For folk, der ikke betaler til efterlønnen nævnes følgende scenarier:
En person, der er 53 år ved udgangen af 2010, vil kunne gå på folkepension som 67-årig mod tidligere som 65-årig.
En person, der er 49 år ved udgangen af 2010, vil uændret kunne få folkepension som 67-årig. Det ændrer aftalen ikke på.
Ønsker man ikke længere at benytte sig af den efterlønsordning, man har betalt til, kan man i 2012 få udbetalt indbetalingerne skattefrit.
Har du indbetalt til efterlønsordningen siden 1999 i 11,5 år, får du 60.514 kroner. For fem års indbetaling er beløbet 26.810 kroner.
1
2
3
>
Hilsner TBEA-teamet
|
|
|
|
|