Sitemap
 

Velkommen

Der indkaldes til ordinær generalforsamling, tirsdag den 25 april kl.19.30 på Bakkensbro aktivitets- og kulturcenter. Der vil være mulighed for at se vore lokaler inden generalforsamlingen fra kl. 18.30. Se indkaldelsen her
Nydam Mose blev for alvor kendt da Conrad Engelhardt i 1859 startede sine arkæologiske udgravninger  efter jernaldervåben. Men Conrad Engelhardt fandt ikke kun våben i mosen. Han fandt en stor robåd af egetræ. Nydambåden, som er udstillet på Gottorp Slot i Schleswig. 
 
De interessante jernalder-offerfund i Nydam Mose resulterede i 1983 i dannelsen af Selskabet for Nydamforskning (Nydamselskabet). Information om Nydamselskabet finder du her
 
Blandt medlemmerne opstod der et ønske om at bygge en kopi af Nydambåden. Derfor blev Nydambådens Laug dannet i 2001. Det lykkedes såvel få projektet finansieret og også at få bygget en 1 til 1 skala kopi af den både, som Conrad Engelhardt fandt.. Se detaljer om byggeprocessen her.
 
Den 17. august 2013 - nøjagtigt 150 år efter fundet af den originale Nydambåd blev kopien, Nydam Tveir, navngivet af H.K.H:Prinsesse Mari og umiddelbart herfter søsat af H.K.H. Prins Joachim.
 
Så nu har du den unikke mulighed både at se Nydam Mose, hvor Nydambåden blev fundet, og Nydam Tveir, som sommeren over ligger ved broen i Sottrupskov.
 
Den 3. september deltog vi i Als Fjord dagen. Se billeder fra dagen her.Den originale Nydambåd i Schleswig 
 
.
 
 
Nydamselskabet og Nydambådens Laug | Sottrupskov 36 A, 6400 Sønderborg  | info@nydam.nu