Skoleskydning

Skoleskydningen er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og De Danske Skytteforeninger. Skoleskydningen er et tilbud til alle landets 5. klasser. Skoleskydningen startede i 1995, i efteråret 2009 - deltog 8600 elever fra hele Danmark.

Skoleskydningen er en turnering, hvor hele klassen kan deltage. Eleverne deles op i hold á fire. Træningen og den indledende runde afvikles i oktober og november af den lokale skytteforening. De 20 bedste hold fra amtet går videre til en landsdelsfinale, og vinderne går videre til en landsfinale i Vingsted i slutningen af november.  

Til de fem bedste hold i landsfinalen er der pengepræmier på 7.000 kr., 4.000 kr., 2.000 kr., 1.000 kr. og 1.000 kr. Derudover trækkes blandt de øvrige tilstedeværende hold lod om en præmie på 500 kr. Beløbet går til klassekassen.

 I forbindelse med skydningen i skytteforeningen er der udgivet et tværfagligt elevhæfte på 48 sider med tilhørende lærervejledning, der egner sig til et teamsamarbejde med klassens lærere i historie, matematik, idræt og natur og teknik. 


Yderligere oplysninger om Skoleskydning  ret henvendelse i Langå Skytteforening for mere information

 

 

Webmaster  | lskf@live.dk