Aktuelt / 2016

2016

6.12.16
Mit kunstneriske CV ligger nu i en friskt opdateret version.
Der er link til det nederst i teksten under menupunktet "Om mig".
 
 
18.11.16
Ny udstilling i udstillingsvinduet i Maribo:
Et udvalg af drømmefangere, 3 malerier "Gralsmandala", "Labyrint" og "Lille guldkvadrat", samt en upcycling art mobile med titlen "Skib". Gulvet er dekoreret med et mønster af pinde og kogler.
Foto af udstillingen nederst til højre på velkomstsiden.
 
Kig forbi i passagen mellem Østergade 2 og 4 i Maribo centrum.
 
 
28.10.17
Nyt billedgalleri her på hjemmesiden: "Shields".
Mine shields er inspireret af den indianske tradition med Medicine Shields, der beskytter og styrker deres bærer på et åndeligt plan. Shieldsene er alle unika og fremstillet af ægte skind, der er bemalet og forsynet med forskellige kraftting, som fjer, perler, hulsten og andet.
 
Der er desuden 6 nye fotos i billedgalleriet "Drømmefangere", hvor du også kan læse om den magi, der ifølge den gamle, indianske visdom, knytter sig til drømmefangeren.
 
 
31.7.16
Den borgerdrevne Kunstfestival på Lolland-Falster WELL COME er i gang :D

Nykøbinggruppen lagde ud: Med maling og mad, mental byfornyelse og menneskemøder på kryds og tværs.

På tirsdag d.2. august ligger skibet Emanuel i Sakskøbing Havn, hvor den lokale WELL COME gruppe har indbudt til kunstmesse.

D.3. august sejler Emanuel fra Sakskøbing til Fejø. Skibet forbinder havnene og de lokale kunstaktioner og sejltiden er reflektionens tid. Hver anden dag aktion. Hver anden dag reflektion.

Torsdag d.4. august kl.16 er WELL COME på Fejø, hvor vi i vores lokale Fejøgruppe har forberedet en samskabende happening. Vi mødes i og omkring det store piletræ på Dybvig Havn. Piletræet væltede i en storm, men gror videre. Med fortællinger og workshops om elementerne og mennesket skaber vi sammen, for en eftermiddag, et minisamfund med piletræet i centrum.
Kl.19 er der fællesspisning og musik på havnen. Vi slutter aftenen med at opsende lysende lanterner.

D.5. august sejler Emanuel videre mod de næste destinationer Lolland rundt.
 
 
27.7.16
Tekstilkunstudsmykningen, bestående af 19 billedophæng, til (gymnastik)salen i Fejø Børne- og Kulturhus er nu færdiggjort.
 
Den er designet til let at hænges op i ribberne ved fællesspisninger, foredrag og andre kulturarrangementer og bagefter nedtages, når rummet atter skal bruges som gymnastiksal.
 
Tekstilkunstudsmykningen er netop blevet anvendt første gang ved Fejø Kammermusikfestival d.20.-24. juli.
 
Fotos i billedgalleriet "Vægudsmykninger".
 
 
30.5.16
Reception i anledning af færdiggørelsen af æblegruppen på Vester Havn, Fejø.
Lørdag d. 11. juni kl.16.00
 
De to sidste betonæbler er færdige (o: - nu skal pladsen på havnen blot gøres klar og æblerne skal transporteres derned.
 
I 2009 gik jeg rundt på Vester Havn og funderede over, hvordan havnen kunne blive mere spændende og indbydende, samtidig med man bevarede dens naturlige præg.
 
Jeg landede på idéen med betonæblerne, præsenterede den relevante steder - og i 2011 blev de to første æbler realiseret, sideløbende med en beplantning på området med havtorn og fyrretræer.
 
Derefter lå projektet lidt stille - dog ikke helt, planterne groede og jævnt hen blev der talt om flere æbler på havnen.
 
I 2015 fremstillede Ellen Jepsen og jeg yderligere tre æbler til havnen, nu begyndte det endelig at syne af noget - og i år har vi kunnet fuldende skulpturgruppen med de sidste to æbler.
 
 
24.5.16
Skabelsen af tekstilkunstudsmykningen til salen i Fejø Børne- og Kulturhus er igang (o: - 19 tekstile billedophæng på hver 150 x 67 cm.
 
2 nye fotos i billedgalleriet "Vægudsmykninger".
 
 
18.5.16
Labyrinten i Hannenovskoven på Falster blev indviet med sang og kædedans og der blev fejret med gransaft og bålpandekager.
Nu er den en officiel del af de danske statsskove.
 
2 nye fotos i billedgalleriet "Labyrinter". Et fra det spæde forår og et fra indvielsen d.11. maj.
 
 
3.5.16
Indvielse af Labyrinten på Falster d.11. maj 2016 kl. 18.30

Kom med i forårsskoven til en stemningsfuld markering af, at Hannenovskoven nu har fået sin helt egen stenlabyrint. Tag med på skovtur, hør om projektet, dans og syng med Falsterpiben.

Vi mødes ved Virkethus og herefter går vi cirka 1 kilometer ind i skoven, til vi når labyrinten.
Her vil folkene bag projektet kort fortælle om, hvorfor man bygger en labyrint midt inde i en skov, hvad den kan bruges til og siden skal vi alle lære labyrinten at kende under Falsterpibens kyndige ledelse.

Aftenens program:
Tale ved foreningen Naturen som Løftestang, labyrintbygger Lotte Rosenkilde og Naturstyrelsen.
Dans og sang ved Falsterpiben.
Bålpandekager og forfriskning ved Det grønne forsamlingshus Virkethus.

Arrangementet er for hele familien og det er gratis at deltage.
Der kræves ikke tilmelding.
Tidspunkt: Onsdag den 11. maj 2016 kl. 18.30-20.30
Sted: Det grønne forsamlingshus Virkethus, Virketvej 39, 4863 Eskilstrup

For yderligere information kontakt:
Marie Roland
marro@nst.dk
Tlf. 22 49 65 92
Projektets samarbejdspartnere er foreningen Naturen som Løftestang, Naturstyrelsen og Guldborgsund Kommune
 
Se fotos af labyrinten (og andre Trojaborglabyrinter) i billedgalleriet.
 
 
28.4.16
Kunstudstilling på Fejø skole lørdag d.30.4. kl.13-19
 
Fernisering (gratis)
Kl.15: Foredrag med Adrian Hughes fra Kunstquiz'en, med emnet "Hvad er kunst og hvad er det værd?" (50 kr.) 
Udstillingen rummer gamle og nye Fejøbilleder, samt nye værker af kunstnere, bosat på eller med tilknytning til Fejø.
 
Selv deltager jeg med fire Up-cycling Art mobiler, fremstillet fortrinsvis af genbrugsmaterialer.
 
Up-cycling Art-mobile "Skib"
 
 
17.4.16
Ellen Jepsen og jeg er nu i gang med de to resterende betonæbler til skulpturgruppen på Vester Havn. Arbejdet forventes færdiggjort til midten af juni og dermed bliver gruppen på i alt 7 store betonæbler på havnen fuldtallig.
Se mere om betonæbler i billedgalleriet, hvor der også ligger en fotoserie, der følger processen fra sidste års skabelse af tre store æbler.
 
 
19.3.16
"Forbundethed – med os selv, med naturen og med hinanden."
 
Sammen med Anne Moloney faciliterer jeg denne weekend om forbundethed d.25.-26. juni i Den Helbredende Have på Fejø.
 
Se mere på:
 
 
4.3.16
3 nye drømmefangere i billedgaleriet (o:
 
 
11.2.16
Udstillingensvinduet i Maribos centrum har fået nyt indhold. De 2 malerier "Bølge" og "Evolution" fylder bagvæggen og foran ses 3 betonæbler, samt nogle eksemplarer af bogen "Et billede af æbler. Om æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014", der udkom i december. Fra loftet hænger drømmefangere i mange størrelser, farver og udformninger. Kig forbi i passagen mellem Østergade 2 og 4. Maribo fotoklub udstiller også her.
 
 
21.1.16
Som beskrevet 5.1. var sabbatår og brakmark temaer i mit liv i 2015. I år er der et tema, der heder Urkraft.
I den ånd har jeg oprettet en ny facebookside, der hedder Urkraft, med billeder og historier om den del af mit liv og kunst, der er særlig knyttet til naturen og til ritualer og magi. Se mere om den på Velkommensiden, hvor der også er link til Urkraft.
 
 
5.1.16
Velkommen til det nye år 2016.
 
I 2015 havde jeg et tema, der hed sabbatår - i oprindelig betydning et år, hvor marken ligger brak. Naturen frembringer det, som ligger i jorden, klar til at spire og gro.
Det blev et meget aktivt og skabende år også kunstnerisk set.
Noget af det, som har ligget i jorden længe, og som blev videreført og realiseret i 2015 var "Fejøprojekter": Først på året vægudsmykningen i servicebygningen på Dybvig, derefter yderligere 3 store betonæbler til Vester Havn - sammen med Ellen - og i december udkom bogen om æblemosaikkerne på Fejø.
Desuden havde jeg den store glæde at være focalizer på og medskaber af en trojaborglabyrint i Hannenovskoven på Falster.
 
2016 ser ud til at byde på endnu en færdiggørelse af et "Fejøprojekt", idet der er blevet bevilliget midler til de to sidste betonæbler til æbleskulpturgruppen på Vester Havn. Til april går Ellen og jeg igang.
Der udover er jeg indvolveret i forskelligt omkring Fejø Børne- og Kulturhus, bl.a. en gruppe til forskønnelse af skolegården.
 
Og så ser og sanser jeg i retning af natur og Land Art og hvad livet og Universet udfolder.
Velkommen.
 
 
 
 
 
Lotte Rosenkilde. Urkraft Kunst