Aktuelt / 2015

2015

 
20.12.15
Nyudgiven bog: "Et billede af æbler. Om æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014". Fortalt af Lotte Rosenkilde. Fotos af Hans Christian S Nielsen. Bogen kan købes hos Letkøb på Fejø eller gennem Søren Mazanti. E-mail: mazanti@mail.com - eller fang ham på tlf. 21 72 99 21 eller 54 85 55 55.
Den koster 195 kr. (+ porto, hvis den skal sendes).
 
 
9.12.15
Æblemosaikbogen "Et billede af æbler. Om æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014" er i trykken nu (o:
Torsdag d. 17. december kl.19-21 fejrer vi udgivelsen på Café Dybvig, hvor vi - holdet bag bogen - er vært ved et lille traktement.
Her er der lejlighed til at købe bogen og desuden få den signeret, hvis man ønsker det. Bogen er udgivet med støtte fra Fejø Fonden og koster 195 kr. Overskud af salget går til Æblets Dag på Fejø.
 
 
18.11.15
Der er blevet skabt en fantastisk Trojaborglabyrint i Hannenovskoven i hjertet af Falster. Forberedelserne har været i gang de seneste to måneder. Jeg er focalizer i processen og i dag har vi, en gruppe på 9 mennesker, lagt stenene i labyrintens stiforløb.
Billeder i galleriet "Labyrinter".
 
 
18.10.15
Æblebogen er fortsat undervejs (-:
 
 
28.9.15
I nat stod en blodrød fuldmåne på himlen, omgivet af millioner af tindrende stjerner. En måneformørkelse her 5 dage efter efterårsjævndøgn.
I foråret havde vi solformørkelse på selve forårsjævndøgnsdagen. Det føles stærkt med disse sammenfald i planeternes bevægelse.
 
 
10.9.15
Opsamlingsfasen er nu ovre: tekster, fotos, titler, coverfoto m.v. er på plads og der er læst korrektur. Lay Out-fasen er i gang og vi håber fortsat at have bogen klar til Æblets Dag.
 
 
23.7.15
Arbejdet med en bog om Æblemosaikkerne på Fejø (år 2002-2014) har været undervejs i et stykke tid og er nu på vej ind i den endelige "opsamlingsfase" omkring de resterende tekster og billeder. Vi sigter efter, at bogen kan ligge klar til præsentation og salg på Æblets Dag d.10. oktober.
 
 
27.6.15
Vægmaleri i privat hjem af hesten Ferdinan er netop færdiggjort. Foto i billedgalleriet "Vægudsmykninger". 
 
 
20.6.15
 Skulpturgruppe med 5 betonæbler på Vester Havn.
Nu har æblerne fundet deres plads på havnen, hvor de byder velkommen til øen sammen med den store natursten. Foto i galleriet.
 
 
5.6.15
Fem nymalede betonæbler står nu klar til at komme ned og ligge på plænen på Vester Havn (o:
Fotos fra maleprocessen i billedgalleriet.
 
 
10.5.15
Ellen og jeg arbejder nu på det andet - og afsluttende - betonlag på æblerne til Vester Havn. 3 nye fotos i billedgalleriet.
 
 
1.5.15
Årshjulet drejer. Vintersolhverv, Kyndelmisse d.2. februar, d.20. marts var det forårsjævndøgn - og solformørkelse oven i købet. Nu er vi nået til den anden af de fire fejringer, som ligger mellem de fire hovedfejringer, nemlig majfesten, Beltane. Det er fra gammel tid en frugtbarhedsfest, nu hvor alt i naturen bugner af nyt liv.
 
Bandet "Cernunnos Rising" kan høres her med
 
 
27.4.15
Arbejdet med de 3 betonæbler er nu i gang og der er 4 fotos fra processen i billedgalleriet "betonæbler".
 
 
12.4.15
I 2011 skabte jeg de 2 første store betonæbler til græsarealet ved Vesterby Havn, som en velkomst til æbleøen Fejø.
Om en uges tid påbegynder Ellen Jepsen og jeg arbejdet med videreførelsen af dette projekt med endnu 3 betonæbler til denne æblegruppe. Arbejdet vil strække sig hen over foråret og forsommeren og forventes færdigt til Sankt Hans.
Der er fotos fra forløbet med de første 2 æbler i billedgalleriet "Betonæbler".
 
 
28.3.15
Nu er servicebygningen behørigt indviet :o) og der er seks nye fotos af vægudsmykningen i billedgalleriet.
 
 
17.3.15
 Havfrue. Detalje fra vægudsmykningen i servicebygningen på Dybvig lystbådehavn, Fejø.
Lørdag d. 28.3. kl.11 er der indvielse af udsmykningen og her er der lejlighed til at se udsmykningen i sin helhed. Udsmykningen inkluderer toiletter og bruserum, samt indgangspartiet.
Alle er velkomne.
 
 
2.3.15
4 nye fotos i billedgalleriet "Mosaikker" af et nylig færdiggjort mosaikarbejde på badeværelse med bordplader og bagstykke omkring håndvask og spejl.
 
 
8.2.15
Så er der nye billeder i to af gallerierne: I "Malerier" et medicinhjul malet på træ og to oliepasteller - og i "Labyrinter" en labyrint med 11 omgange med et vedhæng af svaneknogler.
 
 
1.2.15
I morgen er det d.2. februar. Det er Kyndelmisse, Midvinter, Imbolc... Dagen er gennem tiderne blevet fejret i skiftende kulturer, som en af de 8 mærkedage i årshjulet, hvor solhverv og jævndøgn udgør de 4.
Den ligger ca. midt mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn, halvdelen af vinteren er gået og de første forårstegn viser sig. Den er, som mange af fejringerne, en lysfest. Det kan være en god tid for renselse, indvielse og begyndelse på noget nyt.
 
Bandet "Cernunnos Rising" synger her om "Imbolc".
 
 
 
19.1.15
I servicebygningen på Dybvig lystbådehavn på Fejø er jeg for tiden i gang med en udsmykning af toilet- og bruserum, samt af indgangspartiet.
Første del, "damesiden", er nu færdig med en Fejøfrise med æbler og bølger ovenover fliserne.
Fotos fra første del af denne etape kan ses i billedgalleriet med vægudsmykninger.
Nu er udsmykningen af væggene i indgangspartiet påbegyndt og i starten af april, når sejlersæsonen starter og der atter kommer mere liv på havnen, forventes det hele færdigt og bygningen åbnes igen.
Flere fotos til den tid :o).
 
 
 
6.1.2015
 Inspirationen er, at dette år er SABBAT ÅR.
 
Sabbat betyder at ophøre med noget, hvile fra noget, såvel som at fejre.
Den oprindelige betydning af begrebet sabbat år er, at det er et år hvor marken ligger brak.
 
Det kan være en invitation til at give slip og at lade præstationerne ligge - d.v.s. at marken får lov at ligge brak og frembringer det som er i den fra naturens hånd.
Jeg oplever det som en aktiv og livskraftig energi, som udspringer af en indre forbundethed og lytten.
Det er også en lejlighed til at fejre og helligholde årstiderne og forbinde os med kræfterne i naturen og i os selv.
Lotte Rosenkilde. Urkraft Kunst