Vi er ikke altid herre over, hvad der sker i livet, men vi kan arbejde med, hvordan vi forholder os til de vilkår, der er.
- Samtalen kan støtte dig til opmærksomhed på dig selv, dine grænser og ønsker, så du tydeligere kan se, hvem du er og hvor du ønsker at bevæge dig hen
- Samtalen kan støtte til sammen at se på følelser, tanker og oplevelser af dig selv og relationen til andre mennesker
- Samtalen kan støtte til at finde modet og styrken til at gå den vej, der er mulig for dig med de vilkår, der er dine
- Samtalen kan støtte dig i at få opmærksomhed på gamle reaktions-mønstre, som var gode og anvendelige tidligere i livet, men ikke længere er konstruktive for en god og frugtbar kontakt med andre mennesker
Gennem en forståelse af og nænsomhed overfor dig selv som menneske og din historie åbnes muligheden for forandring.
Børn og unge
Der kan være mange tegn på, at børn og unge mistrives, og har brug for hjælp i terapi – det kan være: angst, generel tristhed , indadvendthed, aggressiv adfærd, selvskadende handlinger, problemer med at sove, bekymringer for vægt eller andet.
Nogle gange ved vi forældre, hvad der giver anledning til reaktionerne. Det kan fx være: ensomhed, pres, mobning, reaktioner ved forældres skilsmisse, sorg over forældres sygdom eller et dødsfald, som hæmmer dagligdagen.
Andre gange er det helt uforståeligt, at børn og unge mistrives, og her er det vigtigt, at voksne hjælper til med, at mulige årsager kan udforskes.
Dersom et barn eller ung har det svært i familien eller udenfor familien er de velkommen alene, men ofte vil det være af betydning at andre betydningsfulde voksne inddrages, så der findes aktive medspillere.