Om Oilpower / Historie

Det begyndte med fiskeriet …

A/S Oilpower Hydraulics blev etableret i Esbjerg i 1981 af Jens Thrane, Ove Tanggaard Jakobsen, Erik Samsø og H.P. Jakobsen. Udgangspunktet var det omfattende havfiskeri fra Esbjerg, og hurtigt kom kunderne også fra det øvrige Danmark og Grønland. Virksomheden løste sine første opgaver i lånte lokaler på havnen i Esbjerg. Efter et års tid var opgaverne blevet så mange, at værkstedet blev flyttet til Boven 2-4 og herefter til den nuværende adresse Skippergade 7.

Ofte var der behov for hurtige specialløsninger til produktionsudstyr hos kunder i fiskeriet og lokale maskinindustrier. Oilpowers opfindsomme teknikere og produktionsfolk har gennem tiden designet og produceret utallige specialløsninger. Netop specialløsninger og 24-7 service er blevet virksomhedens varemærke.
 

Ind i fremtiden med off-shore og subsea-udstyr

I dag løser A/S Oilpower Hydraulic hovedsageligt opgaver for det øvrige maritime erhverv – færger, vagtskibe, vindmølleskibe – og industrivirksomheder. Subsea-løsninger er et forretningsområde, A/S Oilpower Hydraulics fra begyndelsen har beskæftiget sig med og til stadighed udvider.

Oilpower Hydraulics designer, producerer og tester specialudstyr til geofysiske undersøgelser af havbunden, inden faste havneanlæg, platforme, vindmøllefundamenter m.v. placeres.
 

Generationsskifte og nye ejere

A/S Oilpower Hydraulics blev i 2007 solgt til Kjeld V. Christensen, Lars Nielsen, Torben Thomsen og Jacob Thrane. 3 af de nye ejere var på daværende tidspunkt allerede ansatte i firmaet, og havde været det i en årrække.
 

Flytning til nye lokaler

I januar 2014 flyttede A/S Oilpower Hydraulics ind i helt nye bygninger. Stadig på Esbjerg havn, men nu helt ud til kaj kanten.
 
 
 
A/S Oilpower Hydraulics | CVR: 60515417 | Skippergade 7, 6700 - Esbjerg | Tlf.: 75125555