Nye indlæg

Kategorier

En pose blandede Odder-præstationer

06-03-2017
16-dages spansk træningslejr var endnu ikke svømmet ud af kroppen, da Odder Svømmeklubs bedste junior- og senior svømmere deltog i Vestdanske Mesterskaber

(Holdbillede fra træningslejret på Fuerteventura - klik for fuld størrelse)

Af: Klaus Bach Christensen

Forrige uges sydspanske varme var i weekenden byttet ud med kølig blæst fra vest, da Vandhuset Park Vendia, i Hjørring, dannede rammer for dette års Vestdanske Mesterskaber på langbane. Odder Svømmeklub stillede til mesterskabet med i alt 11 svømmere, henholdsvis fem piger og seks drenge. Mange af svømmeklubbens juniorer og seniorer var ugen forinden kommet hjem fra et 16-dags langt træningsophold på den canariske ø, Fuerteventura. Det skulle derfor blive spændende at se, hvordan og hvor godt svømmerne ville præstere med den lange træningslejr siddende i kroppen.

Under fredagens afsnit blev de indledende 50 meter løb svømmet, hvilket er løb, som Odder-svømmerne ofte gør sig synlige i. Præstationerne viste sig dog denne gang at blive en middelmådig omgang, idet flere af forhåndsfavoritterne akkurat ikke formåede at kvalificere sig til a-finalerne de efterfølgende dage. I stedet måtte de tage sig til takke med at svømme b-finaler.

Fortsætter med at markere sig blandt de bedste
Fredagen bød også på 400 meter crawl, som Odder-svømmeren, Oskar Jørgensen, gør sig bedre og bedre på. Løbet blev svømmet som direkte finale, hvilket betyder, at medaljerne bliver uddelt umiddelbart efter løbets afvikling. Dermed havde Oskar kun et skud, som han brugte helt rigtigt. I en fornem ny personlig rekord, på hele fire sekunder, kæmpede han sig til en flot tredjeplads på distancen.

Oskar, som blev nummer to på 100 meter crawl tilbage i oktober til Vestdanske Mesterskaber på kortbane, ramte også rigtig, da han lørdag aften svømmede finale på 200 meter crawl. Trods taktikken ikke blev fuldt til punkt og prikke, formåede Oskar alligevel at holde hovedet koldt i en tæt finale, som resulterede i, at han fik hængt en flot sølvmedalje om halsen efter sine anstrengelser.

Sofia Ingeberg, som deltog i sit første Vestdanske Mesterskab som junior, viste også flotte takter ved at svømme hele to personlige rekorder under stævnet. Derudover svømmede også Johanne Skovgaard og Marie Christensen flere flotte tider under stævnet trods den tunge træning. Johanne kunne tage flere flotte præstationer med hjem fra sine rygcrawlløb, som var hurtige nok til at sikre hende plads i weekendens finaler.

Marie, som har arbejdet meget med sin crawlteknik, kunne også se udbyttet af det hårde arbejde, idet hun forberede sine personlige rekorder på både 100- og 200 meter crawl. Marie deltog ligesom Johanne også i finalerne i de fleste af sine rygcrawlløb.

Aktuelt
Hjemme i Odder bød weekenden på et socialt og hyggeligt arrangement for klubbens yngre konkurrencesvømmere. De brugte fredag og lørdag i fælleskab, hvor de blandt overnattede på Ruderhøj Efterskole og spillede bowling som afslutning i Odder.

Næste opgave for Odder Svømmeklubs konkurrence svømmere er hjemmebanestævnet, Spektrum Odder Swim Cup, som afholdes i weekeenden 17. til 19. marts. Her deltager klubber helt fra Thisted til København. Så book allerede nu datoen og kom og vær med til at skabe en fantastisk kulisse for Odder-svømmerne!

Kategori: Klub Nyheder