DANISH   ENGLISH    

Ekspeditionen

Ekspeditionen starter i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) på Vestgrønland, derfra går vi stik øst, cirka 600 kilometer til den lille østgrønlandske by Isortoq. Normalt bruger lignende ekspeditioner 30 dage på turen, vores ambition er at tilbagelægge turen på under 15 dage og dermed sætte en ny dansk el. verdensrekord.
 
Udover det sportslige vil vi sætte fokus på vigtigheden i at beskytte sig mod solen under fysisk aktivitet. Det er de færreste der tænker over konsekvensen ved manglende solcreme! Derfor har vi indgået et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Se mere her
 
Vores forventninger er at starten går d. 1. april 2008, hvor vandringen over gletscherspalterne giver en barsk opstigning, hvor man skal være forpasselig med hvor man sætter fødderne. Stigningen forsætter op til 2500 meter over havet, inden det begynder at gå ned mod de forrevne klipper på østkysten.

På selve isen vil den største fare være vejret, det hører ikke til sjældenhederne med uge-lange og kraftige snestorme. Temperaturen kan falde til under -30, eller hvad der svarer til dobbelt så koldt som en almindelig fryser. Men gennem grundig forbedrelse, godt udstyr og erfaring kan risikoen mindskes til et minimum.
Per Jessen