Ansvar og respekt

Alt handler om respekt. 
Hvis man gerne vil samarbejder med et dyr, kan man ikke bare tale til det, som var det et menneske. Man skal bruge mange andre metoder til at få det til at gøre, som du gerne vil have. At få et dyr til at elske dig, skal du først og fremmest vise den en enormt respekt. Respektere den som den er. Hvis dyret ikke viser respekt er det fordi, du ikke har respekt for den. Vise den kærlighed og respekt er simphelthen det vigtigste, hvis man skal samarbejde. Vise at du bestemmer er også en væsentlig ting, hvis du ikke viser præcis hvad du skal gøre, kan det være svært for dyret at få de enkelte ting på plads. Vis præcis hvad du vil og bare blive ved med at træne. Jeg tror inderst inde at en god dyrlæge, er en dyrlæge som er dygtigt fagligt, men også viser respekt for alle dyr han/hun behandler. For at få en hund til at stå stille på briksen skal man vise respekt og lære den det. Ikke nok med dyrlægen skal fx vaccinere, skal han/hun samarbejde med dyret, da den fx skal kunne stå stille. 

Ansvar
Det svære i en dyrlæge uddannelse er, at det er dig, som skal tage beslutningerne. Du skal træffe de svære valg. Det er dig alle ting ligger på, hvis det går galt. Ejeren stoler på du har styr på det du laver, og hunden fx kommer sikkert igennem en operation eller lignende. Det kan være svært at træffe den rigtige beslutning, da man ikke ved hvor ondt den har. Skal den aflives eller kan den holde ud. Man skal være sikker på dyret ikke lider under behandling. Man skal være selvsikker som dyrlæge, da ansvaret ligger på dine skuldre. 
Det må være så spændende at arbejde med dyr, da man ikke kan tale med patienten. Man kan ikke spørge hvad der er galt, man bliver nødt til at undersøge alt hvad der kunne tænkes den fejlede. Det må man skulle være en dygtig dyrlæge for at kunne. Forstå dyre sproget og kunne "snakke" tilbage til den. Det gør det en del nemmere når man er vokset op med dyr omkring sig. Man kan føle på dyret hvornår den har en "dårlig" dag, eller nu er den rigtig glad. Man kommer til at bruge alt sin viden og arbejde fra hverdagen når man skal blive dyrlæge.