Lydstudie udstyr

Hvordan kommer jeg i gang med at lave mit eget musik

Der er flere gode grunde til at hjemmestudiet bliver mere og mere populært; Det er hurtigere, simplere og billigere end nogensinde før at forfølge drømmen om at lave sit eget musik.

Som nybegynder kan det være svært at finde ud af, hvilke programmer man skal bruge til at udarbejde sin musik, samt hvilket udstyr man skal bruge til at indspille det. Hos SoundStoreXL har vi de helt rigtige produkter til at skabe et fedt og professionelt hjemmestudie. I samarbejde med kunstneren Jahbo som er ansat hos SoundStoreXL, og er en berømt DJ der spiller rundt om i hele verden, giver vi her et bud på hvilket udstyr der vil være ideelt at anvende for at komme i gang med at producere.

Computer
Om du vælger at arbejde på en stationær eller bærbar computer er ikke så relevant, bare din maskine har en god opløsning. Derudover kan det være en fordel at arbejde på flere skærme, da det kan give et bedre overblik.

Programmer/software
Her er der to programmer som er værd at anbefale: Propellerhead Reason og Studio one. hvor Studio one er det nyeste af disse to programmer. Det henvender sig hovedsageligt til dem som ønsker at være singer/songwriter, da den har gode funktioner inden for dette område. Reasons henvender sig til dem som ønsker at producere elektronisk musik, da den indeholder funktioner såsom; effekter, trommemaskiner, synth, og meget mere.

Lydkort
Der findes mange forskellige lydkort, derfor har vi udvalgt sine to favoritter. Focusrite Scarlett er et af de bedste lydkort til prisen, og derudover er fordelen ved denne serie at den har forskellige produkter og derfor er meget fleksibel. Det andet lydkort er fra RME, som producerer kompakte USB high speed lydkort.

Mikrofon
Uanset om du ønsker at være singer/songwriter eller producere elektronisk musik, vil du få brug for en mikrofon. Studiemikrofoner fra RØDE og sE Electronics er kvalitets mikrofoner til en billig pris. sE Electronics kvalitetstester deres produkter individuelt, hvilket garanterer et professionelt produkt.

Monitors
Selvom du har et par gode højtalere stående hjemme på værelset, så er det ikke her du skal gå på kompromis med udstyret. Der er stor forskel på almindelig højtalere som giver den bedste lyd, og monitors som giver den mest korrekte lyd. To gode bud på producenter der laver gode monitors er JBL og Yamaha.

Keyboard
Her bør man vælge et MIDI-keyboard, da disse er en fjernkontrol som er formet som et instrument, som bliver afspillet via computeren.



Hovedtelefon
Her anbefales der Audio Technica og Beyerdynamic fordi de begge er et godt kompromis mellem pris og precision.


Pakkeløsning
Hvis man efter at have løst ovenstående stadig finder det uoverskueligt, kan man benytte sig af en af disse pakkeløsninger fra Presonus AudioBox og Focusrite Scarlett som indeholder alt til et hjemmestudie.
 

Online handel med mobiltelefonen


"Denne aldersgruppe er den første generation til at vokse op med den mobile som en naturlig del af deres daglige liv. Det er deres medier, så at sige. De bruger det mobile hele tiden som en platform for alle deres aktiviteter. De optager hurtigt kviklån med deres mobil, og køber ind for penge de ikke har. End ikke store PA disko højttalere, et godt HIFI anlæg eller en mixerpult kan få de unge drenge til at slippe mobilen. Med denne enhed sidder de ikke fast på en plads i front af for eksempel en skærm, men kan bevæge sig rundt være tilsluttet konstant. "Så, unge mennesker kan lide at være" connected "hele tiden. Hvordan har du tænkt dette ind i din koncepter for mobilt indhold?




Hos Danmarks største forhandler af DJ udstyr i Århus finder man altid det nyeste grej, de fedeste DJ mixere og DJ hovedtelefoner samt pladespiller.
Læs også om den nye DJ cd og multimedie afspiller Pioneer CDJ-2000 NXS2 samt højtalere




Musikinstrumenterne og alle de andre musik-ting